Het egaliseren van een vloer

09/02/2021
|
35
vloer egaliseren

We zien het steeds meer en meer dat een egalisatievloer wordt gebruikt als daadwerkelijke vloer. Natuurlijk is het ook nog steeds een belangrijke laag in het opbouwen van een nieuwe vloer! Een vloer egaliseren wordt meestal gedaan bij een parketvloer of onder een nieuwe tegelvloer. Hoe werkt dat nou een vloer egaliseren?

vloer egaliseren

Betonlook vloer

Of het nou in bedrijfspanden, woonhuizen of monumentale panden is. De betonlook is hot! Deze vloer brengt ondanks zijn koude eigenschappen veel warmte in huis. Deze vloer is meestal niet perfect waardoor het een ruwe en industriële look geeft. Het wordt ook vaak vergeleken met een gietvloer. Deze is echter meestal een stuk glimmender.

Mocht je een basis egalisatie wat kleurloos vinden is het ook mogelijk om kleurpigment toe te voegen. Hiermee creëer je volledig je eigen stijl. Bij het egaliseren van je vloer als eindlaag is het belangrijk een goede coating aan te brengen. Dit zorgt voor minder slijtage.

Egaliseren als onderlaag

Bij het leggen van een nieuwe referentie-ondervloer op een oude vloer is het belangrijk dat deze waterpas is en er geen verschil meer is in hoogte. Dit om de nieuwe vloer zo strak mogelijk te kunnen leggen zonder later een verkeerde puntbelasting te krijgen. In feite kun je elk oppervlak glad maken, maar het werkingsprincipe van het egaliseren van betonvloeren is compleet anders dan dat van hout.

Gerelateerd nieuws  4 voordelen aan het gebruik van een waterontharder

De egalisatielaag kan worden aangebracht op:

  • Betonnen vloer
  • Fermacell
  • Cementvloer
  • Spaanplaatvloeren
  • Houten vloer

Als je deze bewerking wilt uitvoeren of wilt laten uitvoeren, is het erg belangrijk om een ​​goede hechting te creëren tussen de egalisatiemassa en de nieuwe vloer. Bij tegelvloeren dien je eerst de oude vloertegels te ontvetten en te reinigen. Vervolgens kunt je de primer aanbrengen om ervoor te zorgen dat er een goede hechting ontstaat tussen de oude en nieuwe vloer en de egalisatielaag. Op deze manier laat de egalisatielaag zeker niet los en wordt het gewicht optimaal verdeeld.

We raden u aan professionals in te huren om deze behandeling uit te voeren. In vergelijking met een amateur doen zij dit niet alleen sneller, maar hebben ze ook een veel hogere kwaliteit. Dit hoeft niet duur te zijn. Je merkt vooral een prijsverschil in het materiaal.

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe creëer je je droomhuis?

|
Wonen

Je tuin opknappen doe je zo!

|
Wonen

Verhuizen naar een nieuwe huurwoning, dit mag je niet vergeten!

|
Wonen

De stappen die je moet nemen om naar jouw droomhuis te verhuizen

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!