Tips voor het verbeteren van de batterijduur van je telefoon
Onze telefoons gaan altijd leeg op de slechts mogelijke momenten. Althans, zo voelt het in ieder geval. Eén dag geen telefoon mee naar het werk: bam, binnen enkele uurtjes zit je nog maar op 20 procent batterij. Het is dan vaak ook zo, dat de batterijduur veel lager is dan de levensduur van de telefoon zelf. Best vreemd als je er over nadenkt. Al helemaal als gaat kijken naar de prijzen van tegenwoordig. De iPhone 15 Pro? Daarvoor moet je toch al gauw 1200 euro voor betalen in de Apple winkel. En tuurlijk, het zijn geweldige apparaten. Toch kan het vreselijk frustrerend zijn als je telefoon al binnen een halve dag bijna helemaal leeg is. In deze blog gaan we dan ook kijken hoe dat überhaupt kan en wat kun je er het beste tegen doen?
Zware apps
Nee, je hoeft er niet voor naar de sportschool te gaan. Maar ja, zware apps bestaan toch. Dit is namelijk een benaming die experts geven aan apps die veel energie gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn Outlook, WhatsApp, Facebook maar ook bijvoorbeeld Twitter en Instagram. We beginnen met Outlook. Deze e-mailclient is 24/7 bezig met het synchroniseren van zichzelf om ervoor te zorgen dat die zo up-to-date mogelijk is. Zodra er namelijk een e-mail wordt verzonden, krijg jij direct een berichtje op de telefoon. Doordat deze app op de achtergrond constant bezig is, zorgt het ook voor een dalende batterij. Verwacht je geen mails vandaag, schakel dan ook gewoon de app uit. Ditzelfde kun je doen met alle andere, bovenstaand benoemde, apps.
Apps afsluiten
Er bestaat overigens een speciale instelling, waarmee je kunt zien hoeveel een bepaalde app doet verbruiken. Heb je een iPhone: Ga dan naar instellingen, kies voor batterij en scroll naar beneden. Hier staan dan alle gegevens over de apps. Heb je een Android: Ga naar het instellingenmenu, kies voor batterij & energiebesparing, klik op batterijgebruik. Hier krijg je dan ook een duidelijk overzicht. Via deze instelling kun je de apps dan ook direct sluiten. Daarnaast kun je ook vanuit het begin scherm de meest recente apps sluiten. Klik bij Android op de drie verticale streepjes en veeg de apps omhoog. Bij Apple moet je aan de onderkant van het beginscherm staan en omhoog swipen. Schuif ook hier de apps omhoog om ze te doen sluiten.
Slecht bereik
Op het moment dat je telefoon niet verbonden is met een netwerk, dan zal die constant op zoek gaan naar een. Dit kost logischerwijs dan ook energie. Mocht je bijvoorbeeld een dagje aan het wandelen zijn in de natuur, zet dan de telefoon op vliegtuigmodus. Op deze manier doet de telefoon geen signalen meer uitzenden én ontvangen. Dit zorgt dan ook voor een betere batterijduur, als je klaar bent met de wandeltocht. Mocht je overigens in een noodsituatie zitten, dan kun je als nog het plaatselijke noodnummer (bijvoorbeeld 112) bellen. Dit doordat die loopt via een speciaal netwerk.
Teveel gebruikt
We zijn nou eenmaal de telefoon-generatie. Eigenlijk dus ook niet zo gek dat we zoveel doen klagen over onze batterijlevensduur. De gemiddelde Nederlander brengt bijvoorbeeld al zo’n 5 uur per dag door met álleen zijn telefoon. Gebruik dan ook iets minder de telefoon, of zet in elk geval de helderheid van het scherm een tikkeltje lager. Mocht dat allemaal niet meer helpen, laat dan de telefoonmaken in Veldhoven. Gemiddeld kost een nieuwe batterij zo’n 80 euro. Android goedkoper dan iPhone.