Is een karpet of tapijt nog wel van deze tijd?

22/04/2024
|

Een industriële inrichting is momenteel helemaal HOT! Het liefst moet alles zo strak en egaal mogelijk zijn. Toch liggen er vloerkleden en karpetten in de rekken van lifestyle- en hobbywinkels en bieden woonwinkels steeds tapijten aan. Maar is een karpet of tapijt nog wel van deze tijd?

Karpet of tapijt?

Allereerst, wat is het verschil tussen deze twee? Een tapijt is vastgehecht aan de grond en is geschikt om een hele ruimte mee te bekleden. Karpetten of vloerkleden liggen daarentegen los op de vloer. Een karpet of vloerkleed wordt vaak als decoratie gebruikt. Maar een karpet kan ook zeer praktisch zijn! Zo is een karpet of vloerkleed erg geschikt voor op een giet- of betonvloer. Deze vloeren kunnen nog wel eens kouder aanvoelen. Een karpet of vloerkleed zorgt voor een warmere ondergrond omdat het de kou tegenhoudt. En daarbij kun je met een karpet of vloerkleed stiekem een krasje te verbergen… Maar daar zijn ze eigenlijk niet voor bedoeld 😉.

Gerelateerd nieuws  Hoe kies ik een warmtepomp

Hip of niet?

Een tapijt kan zeker heel hip zijn. Maar tegenwoordig worden tapijten minder toegepast wegens hygiëne. Een tapijt is moeilijk schoon te houden en bij vocht kan er snel schimmel ontstaan. Een gladde vloer heeft hierdoor toch vaker de voorkeur. Toch liever iets zachts onder de voetjes? Dan zijn vloerkleden of karpetten een goed alternatief! Omdat deze los op de vloer liggen, zijn ze gemakkelijk te verwijderen of kun je ze even aan de kant schuiven. Karpetten of vloerkleden zijn verkrijgbaar in diverse vormen, kleuren of zelfs met print!

Wat past bij jou?

Kies je voor een vloerkleed of een trendy karpet? De mooiste karpetvloeren in Limburg koop je op deze site. Enkele voorbeelden worden hieronder uitgelicht:

Ronde vormen

Vintage vloerkleden

Vloerkleden met grafische prints

Bloemenprint

Cut-and-loop ontwerpen

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor nieuwe huiseigenaren

|
Wonen

Het kiezen van de perfecte buurt om in te wonen

|
Wonen

Waarom je een elektricien moet inschakelen

|
Wonen

Als starter op weg naar je eerste huis

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!