Wat kan ik doen tegen muggen?

01/12/2022
|
52
Muggen

Zoals Johan Cruijff ooit zei: “Elk nadeel heb se voordeel”. Doordat de winter niet streng was hebben de muggen het overleefd door de koudere maanden. Niks is irritanter dan willen slapen en dan het welbekende zoemende geluidje langs je oren horen komen. Vervolgens zet je het licht aan en ben je op zoek naar de dader (die je vervolgens niet vindt natuurlijk). In deze blog geven we je een paar tips om zelf muggen te bestrijden! Mocht het echt de spuigaten uitlopen kan je nog altijd de ongediertebestrijding bellen.

Hou je raam dicht of plaats een hor

Een open raam is een open uitnodiging voor een mug. Een mug denkt niet aan jou, die denkt alleen maar aan zichzelf. Zo nodigt het meest onsympathieke dier van het dierenrijk zichzelf meteen uit wanneer jij je raam open laat staan. Je hebt dus twee keuzes: hou je raam dicht of plaats een hor voor je raam. Wij raden het tweede aan, want anders heb je geen frisse lucht meer.

Gebruik een elektrische vliegenmepper

Niks is zo bevredigend als het heerlijke geluid wat een elektrische vliegenmepper maakt als je een mug te pakken hebt. Als je met een langzaam tempo op de mug afgaat met je vliegenmepper dan hoef je je geen zorgen te maken dat die het ziet aankomen. Het is dan altijd raak.

Gerelateerd nieuws  Prachtige plekken in Limburg

Maak je dakgoot schoon

Het komt zo vaak voor dat mensen die hun raam boven een dakgoot hebben deze niet schoonmaken. Vervolgens trekt het stilstaande water en rotzooi in die dakgoot allemaal muggen aan, voor je het weet slaap je zes nachten niet door die beesten. Doe jezelf een enorm plezier en maak die dakgoot schoon, je nachtrust is je dankbaar.

Anti-muggenspray

Iedereen heeft deze wel eens gebruikt. Ondanks de penetrante geur die de anti-muggenspray afgeeft, is het wel super effectief. Daarbij is deze spray ook niet bepaald gezond voor je, maar we kunnen ons voorstellen dat je die afweging snel maakt na de vierde muggensteek. Zie je er een op je kamer vliegen? Mik je spray er op en voor dat je het weet valt die neer.

Wil je naast je muggen probleem ook gewoon relaxed leven? Hou ook rekening met andere dieren!

Kijk eens naar onze blog over ontspannen leven of lees onze blog over besparen op de vaste lasten.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor nieuwe huiseigenaren

|
Wonen

Het kiezen van de perfecte buurt om in te wonen

|
Wonen

Waarom je een elektricien moet inschakelen

|
Wonen

Is een karpet of tapijt nog wel van deze tijd?

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!