Tips om te besparen op je vaste lasten

08/12/2022
|
54
geld besparen

Tegenwoordig is het voor veel huishoudens steeds lastiger om rond te komen. Dit komt door de stijging van alle kosten. De gas- en energieprijzen stijgen bijvoorbeeld de laatste tijd echt pan uit en dan hebben we het nog niet over de boodschappen gehad. Omdat we weten dat het de laatste tijd lastig is om rond te komen, gaan we je een aantal tips geven om geld te besparen op je vaste lasten.

Maak een bespaarplan

De eerste tip die ik voor je heb, is om een bespaarplan te maken. Met een slim plan hoeft een gemiddeld huishouden niet meer dan de helft van hun inkomen aan vaste lasten uit te geven. Op deze manier blijft er genoeg geld over om nog op een goede manier te leven. Het is daarom ontzettend belangrijk om je vaste lasten goed en duidelijk in kaart te brengen. Wanneer je alles duidelijk in kaart hebt kunnen brengen, is het goed om te zoeken naar zaken waar je op zou kunnen besparen. Je kunt bijvoorbeeld ook even een dikke trui aan doen om te besparen op de gasrekening.

Kijk naar je verzekeringen

Check een aantal keer per jaar of je niet te veel betaald voor al je verzekeringen. Het zou best wel eens voor kunnen komen dat de persoonlijke situatie verandert en dat je die ene dure verzekering helemaal niet meer nodig hebt. Ga jij de komende tijd niet meer op vakantie? Kijk dan bijvoorbeeld eens of je jouw reisverzekering aan kunt passen. Pluis eens een keer de verzekeringspolis door om te kijken naar overlappende dekkingen.

Gerelateerd nieuws  Een fijne werkomgeving met comfortabel licht

Besparen op de boodschappen

Veel boodschappen die je koopt, heb je helemaal niet nodig. Daarnaast wordt er in Nederland ontzettend veel eten weggegooid en dit is ontzettend zonde. Ook hebben we vaak dingen in huis die we nog kunnen gebruiken. Kijk daarom altijd even goed wat je nog thuis hebt liggen en wat je nog zou kunnen maken voordat de datum verloopt. Als je dit iedere keer doet voordat je boodschappen gaat doen, zul je toch een flink bedrag kunnen besparen.

Dit waren ze dan, tips om te besparen op je vaste lasten. Ook al er bijvoorbeeld iets kapot is in je keuken is het verstandig om een keukenmonteur in Limburg te laten komen voordat je iets kapot maakt en je meer geld kwijt bent.

Lees ook: Wat kan ik doen tegen muggen en hoe krijg je meer sollicitaties.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

|
Algemeen

Wat doet een marketingbureau?

|
Algemeen

Zo verbeter je de werkplekcultuur

|
Algemeen

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!