Het is soms zo vaak nog: druk, druk, druk. Als je vanaf de maan zou zien hoe wij ons hier druk zitten te maken. Moet je dan eigenlijk niet lachen? Het is ontzettend goed om af en toe eens flink te relativeren. Vind jij het lastig om te ontspannen? Dan kan het zijn dat jij je ook vaak niet goed voelt. Stress is een onderschat kwaad. Zeker in het Westen zijn we soms zo afgedwaald van wie we zijn. 

Bekijk het van een afstand 

Het voorbeeld van de maan is niet voor niets gekozen. Het is namelijk heel erg goed om met een afstandje ergens naar te kijken. Drukte ontstaat vaak als je ergens te dicht op zit. Je ziet het dan niet meer. Daarbij is dan ook het verschil niet meer zichtbaar tussen belangrijk en onbelangrijk. Wat ook nog eens zo is: weinig dingen zijn maar echt belangrijk. 

Pechhulp Rotterdam  

Je kunt heel veel dingen in het leven verzekeren. Alleen is het echt allemaal nu zo hard nodig? Neem nu de pechhulp Rotterdam. Als je gebruik maakt van een pechhulp Rotterdam, hoef je heus niet jarenlang een lidmaatschap te betalen. Er zijn ook sleepdiensten die zonder abonnement werken. Met zo’n pechhulp in Rotterdam betaal je dan alleen als je ook daadwerkelijk pech hebt.  

Geniet van het onverwachte 

Het is een hele kunst: leren leven met het oncomfortabele. Vind je dit te spannend? Dan kan het helpen om stukje voor stukje jouw comfortzone te vergroten. Kijk daarbij vanuit wat je al kunt en durft en breidt dat stuk uit. Op die manier kun je jouw comfortzone oprekken. 

Volg je hart 

Als je continue maar geleefd wordt voor en door anderen, dan levert dat veel stress op. Hoe anders is het als je jouw hart volgt. Doe wat je leuk vindt, maak een taart als je daar zin in hebt. Het is jouw leven en het leven is een reis waarbij je bent, waar je moet zijn. Dat kan dus niet verkeerd gaan. Het levert zeker nog wel eens stress op, maar dan wel positieve stress. Niet alle stress is namelijk slecht. Alleen als jouw systeem continue voor alles in de stress schiet is het niet goed. Dat houd je niet vol. Het betekent dat jouw alarmbellen te snel afgaan.