De Nederlandse Big 5

07/02/2023
|
48
vlinder van processierups

Bijna iedereen is wel bekend met de Big 5: De leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en het luipaard. Nederland heeft echter haar eigen Big 5 en deze dieren zijn allemaal in één provincie te vinden, Limburg!

Het edelhert

Het eerste dier van de Big 5 van Nederland is het edelhert. Het edelhert is te herkennen aan haar grote gewei en is vooral te vinden in het Weerterbos. Momenteel zijn er nog enkele honderden edelherten levend binnen ons land.

Het everzwijn

Het tweede dier is het wilde zwijn, oftewel het everzwijn. Everzwijnen leven in groepen en zijn vrijwel overal in Limburg te vinden. Ze leven graag in open bos en hebben de afgelopen jaren gezorgd voor wat overlast in de provincie. Everzwijnen zijn bijna het hele jaar te vinden, maar let op in de periode rond Maart! De kleine biggetjes worden dan geboren en everzwijnen kunnen agressief worden tegen mensen om hun kinderen te beschermen.

Het ree

Ten derde is er het ree. Dit dier is veel te vinden in Nederland en kan gezien worden in de Brunssummerheide, maar ook in Gelderland, Friesland en Drenthe. Reeën zijn goed gecamoufleerd en hebben direct door als er onraad op de loer ligt, benader ze dus voorzichtig om ze niet af te schrikken.

Gerelateerd nieuws  Zo vind u een baan die bij u past

De das

Vervolgens is er de das. De das is een soort marter, maar vergis je niet in de lengte van een das! Het dier kan tot wel een meter groot worden en weegt gemiddeld twaalf kilo. Ze zijn vooral te vinden in Zuid-Limburg, in het Savelsbos.

De vos

Ten slotte is er nog de vos. Dit prachtige dier valt door heel Limburg te vinden en beperkt zich niet eens tot natuurgebieden. Het dier wordt steeds vaker gespot rondom stedelijk gebied en wordt het hele jaar door gezien.

Binnen de provincie zijn deze dieren niet zomaar te vinden, maar als je naar ze op zoek gaat zal je ze uiteindelijk zeker tegenkomen!

Andere dieren

De Big 5 zijn natuurlijk niet de enige dieren die in Limburg voorkomen, maar het zijn wel de grootste wilde landdieren van ons land! In de bossen zijn er veel dieren te vinden, sommige prettiger om tegen te komen dan anderen. Let bij een bezoek aan de bossen vooral op voor de vlinder van de processierups.

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

|
Algemeen

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

|
Algemeen

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!