Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023
|
Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

Ben je van plan zonnepanelen aan te laten leggen of heb je ze, maar je weet niet of ze genoeg rendement behalen? Dan ben je aan het juiste adres! We gaan je in deze blog alles uitleggen wat je moet weten om een zo hoog mogelijk resultaat te behalen met jouw zonnepanelen.

Tips voor een hoger rendement!

Wil je weten hoe je een zo hoog mogelijk rendement kunt behalen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lees verder voor alle handige tools en tips.

  • Prijs-kwaliteitverhouding: laat je niet verleiden door een lagere prijs. Je kunt in dit geval beter meer betalen, zodat je er ook veel meer plezier uithaalt. De kwaliteit van de meeste panelen wordt alsmaar beter door steeds meer technologieën. Het is namelijk ook geen kleine investering die je laat doen. Bijkomende zaken zijn bijvoorbeeld de verwachte levensduur en het technische rendement. A-kwaliteit zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee, hier betaal je dan wel een hogere prijs voor. Er wordt gemiddeld 14 tot 22% omgezet tot bruikbare energie. Als je besluit minder te willen betalen, weet je dus ook dat dit rendement alsmaar kleiner zal worden.
rendement zonnepanelen
  • Monteren van de panelen: als je eenmaal hebt besloten of je zonnepanelen wilt, moet je ook een duidelijke overweging maken wie deze komt plaatsen. Kies dan ook voor een installateur die er verstand van heeft en weet wat hij doet. Anders liggen je panelen op het dak, maar doen ze het bijvoorbeeld maar voor de helft. Je kunt na het plaatsen van je zonnepanelen er ook voor kiezen optimizers te laten plaatsen. Hierdoor worden de panelen niet als geheel uitgelezen, maar afzonderlijk.
  • Plek van het huis: als je zeker weet dat je zonnepanelen wil laten plaatsen, kijk dan goed naar de plek van het huis. Dit heeft vooral betrekking op de richting van het huis. Zo behalen zonnepanelen op het westen een veel hoger rendement dan andere richtingen. Dit komt doordat hier meer zonnestralen op worden opgevangen.
  • Levensduur: houd er rekening mee hoelang je panelen al op het dak liggen. Zo leveren panelen die pas in de eerste jaren meer op in vergelijking met panelen die er al 15 jaar liggen.
Gerelateerd nieuws  Kosten besparen tijdens de pandemie

Toekomstgericht

Wij hopen met deze tips voldoende informatie te hebben gegeven waar je rekening mee kunt houden. Het ligt ook maar net aan de panelen zelf. Zo kun je bij de meeste zonnepanelen bedrijven online al veel informatie vinden. Zo is er bijvoorbeeld een Megasolar contact knop op de website, waar je al je vragen kunt stellen over problemen die zijn gebeurd of als je contact wil met het bedrijf.

Ben je op zoek naar andere blogs over het moderniseren van je huis? Lees dan onze blogs over ingrepen die je huis meer waard maken of je tuin opknappen doe je zo.

Recent

Essentiele oliën voor schoonheid en welzijn

21/11/2023

Energiezuinige verlichtingsopties voor thuis

16/11/2023

Veranderende perspectieven: glascontainers als een stap naar groener leven

16/11/2023

De onverwachte voordelen van neppe volgers op Instagram

09/11/2023

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

31/10/2023

Meer in deze categorie

Energiezuinige verlichtingsopties voor thuis

|
Wonen

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

|
Wonen

Hoe creëer je je droomhuis?

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!