4 voordelen aan het gebruik van een waterontharder

13/01/2021
|
47

Een waterontharder kent vele voordelen. Zo is het een geschikt middel om lasten te besparen en houd je het huis langer schoon. Ook zijn dure schoonmaakmiddelen vaak niet meer nodig, waardoor jouw portemonnee opeens een stuk voller wordt! Hieronder benoemen wij een aantal voordelen van waterontharders, zodat ook jij jouw leven net iets makkelijker kan maken.

Voordeel 1 – Je kan een hoop geld besparen

Huishoudelijke apparaten zoals koffiemachines, vaatwassers en verwarmingsketels zullen met gebruik van een waterontharder jaren langer meegaan. Kalk zal zich minder snel binden aan inwendige componenten waardoor ze een langere levenstijd krijgen. Dure ontkalkingsmiddelen zijn tevens verleden tijd. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook kostbare tijd! Verder zullen verwarmingsketels en boilers efficiënter werken, waardoor jouw stookkosten drastisch omlaag kunnen gaan.

Voordeel 2 – Tegels blijven kalkvrij

Een bijkomend voordeel van een waterontharder is dat tegeloppervlaktes in aanraking met water langer blijven glanzen. Er komt immers minder kalk in aanraking met deze oppervlaktes. Zo zijn doffe douchecabines en wanden verleden tijd. Hetzelfde voordeel geld voor al jouw kranen en douchekoppen. Ook hieraan zal kalk zich in veel mindere maten hechten.

Gerelateerd nieuws  Geen leveringstermijn zwart op wit?

Voordeel 3 – Zeg vaarwel tegen agressieve schoonmaakmiddelen

Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is vaak een vereiste om verkalkte oppervlaktes schoon te maken. Bij het gebruik van een waterontharder verdwijnt deze eis. Kalkvlekken zullen minder voorkomen en wanneer ze voorkomen zullen ze in een stuk mindere mate zijn dan normaliter. Hierdoor zijn agressieve schoonmaakmiddelen overbodig. Dit scheelt uiteraard aankoopkosten, maar is ook nog eens een stuk beter voor je huid en minder milieubelastend.

Voordeel 4 – Een betere smaak

Dure horeca apparatuur voor het maken van verschillende drankjes bevatten allemaal een waterontharder. Zo hebben bijvoorbeeld koffieapparaten bijna altijd een miniatuurversie van deze ontharder ingebouwd in hun leidingen. Dit is om de smaak te bevorderen, wat zacht water smaakt lichter en beter dan hard water! Dat wil jij toch ook ervaren?

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

De logistieke uitdagingen van e-commerce

|
Economie, Webshop

Tips voor nieuwe huiseigenaren

|
Wonen

Het kiezen van de perfecte buurt om in te wonen

|
Wonen

Waarom je een elektricien moet inschakelen

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!