4 voordelen aan het gebruik van een waterontharder

13/01/2021
|
47

Een waterontharder kent vele voordelen. Zo is het een geschikt middel om lasten te besparen en houd je het huis langer schoon. Ook zijn dure schoonmaakmiddelen vaak niet meer nodig, waardoor jouw portemonnee opeens een stuk voller wordt! Hieronder benoemen wij een aantal voordelen van waterontharders, zodat ook jij jouw leven net iets makkelijker kan maken.

Voordeel 1 – Je kan een hoop geld besparen

Huishoudelijke apparaten zoals koffiemachines, vaatwassers en verwarmingsketels zullen met gebruik van een waterontharder jaren langer meegaan. Kalk zal zich minder snel binden aan inwendige componenten waardoor ze een langere levenstijd krijgen. Dure ontkalkingsmiddelen zijn tevens verleden tijd. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook kostbare tijd! Verder zullen verwarmingsketels en boilers efficiënter werken, waardoor jouw stookkosten drastisch omlaag kunnen gaan.

Voordeel 2 – Tegels blijven kalkvrij

Een bijkomend voordeel van een waterontharder is dat tegeloppervlaktes in aanraking met water langer blijven glanzen. Er komt immers minder kalk in aanraking met deze oppervlaktes. Zo zijn doffe douchecabines en wanden verleden tijd. Hetzelfde voordeel geld voor al jouw kranen en douchekoppen. Ook hieraan zal kalk zich in veel mindere maten hechten.

Gerelateerd nieuws  Handige tips voor als je werk zoekt in Limburg

Voordeel 3 – Zeg vaarwel tegen agressieve schoonmaakmiddelen

Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is vaak een vereiste om verkalkte oppervlaktes schoon te maken. Bij het gebruik van een waterontharder verdwijnt deze eis. Kalkvlekken zullen minder voorkomen en wanneer ze voorkomen zullen ze in een stuk mindere mate zijn dan normaliter. Hierdoor zijn agressieve schoonmaakmiddelen overbodig. Dit scheelt uiteraard aankoopkosten, maar is ook nog eens een stuk beter voor je huid en minder milieubelastend.

Voordeel 4 – Een betere smaak

Dure horeca apparatuur voor het maken van verschillende drankjes bevatten allemaal een waterontharder. Zo hebben bijvoorbeeld koffieapparaten bijna altijd een miniatuurversie van deze ontharder ingebouwd in hun leidingen. Dit is om de smaak te bevorderen, wat zacht water smaakt lichter en beter dan hard water! Dat wil jij toch ook ervaren?

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe creëer je je droomhuis?

|
Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie

Word ook een ster in netwerken

|
Economie

Hoe kan je geld besparen tijdens inflatie?

|
Algemeen, Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!