Welke vis staat er vanavond op tafel?

26/08/2022
|
57
dorade filet

Iedereen kent het wel, een lekker stuk vis bij het avondeten. Maar als je naar de groothandel gaat zie je een ontzettend groot aanbod aan vis. Groot, klein, rond of hoekig. Je weet dat ze er zijn, maar welke vis ga je nu kopen? Ga je voor een zalm, een dorade filet of een tonijn. Ik ga je nu meer vertellen over verschillende soorten vissen die je zou kunnen eten.

Dorade filet

De dorade filet heeft een volle en vettige smaak. Hij heeft dezelfde kenmerken als bijvoorbeeld een zeebaars. In Zuid-Europa wordt de dorade ontzettend veel gegeten, maar in Nederland kun je hem ook op veel plekken krijgen. De vis is ontzettend makkelijk te bereiden op de BBQ of in de pan. De laatste tijd wordt de vis ook vaak bereid in een zoutkorst. Als je de dorade hierin legt, zal de smaak goed worden behouden. Als je houdt van een makkelijke vis om klaar te maken zouden wij je aanraden om een dorade te kopen!

Zalm

De zalm is een vis die niet alleen ontzettend veel in Nederland wordt gegeten, maar ook in de rest van de wereld. De vis komt voornamelijk voor in de noordelijke wateren, maar door uitzetting en kweek, kun je ze ondertussen overal vandaan halen. Ook deze vis is ontzettend vettig en heeft een ontzettend unieke structuur. De zalm is ontzettend lekker met basilicum, rozemarijn, koriander, dragon en munt. Verder is de vis te combineren met alle soorten groenten. Dit maakt ook de zalm tot een ontzettend makkelijke vis.

Gerelateerd nieuws  Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

Tonijn

De tonijn is een vis die het hele jaar verkrijgbaar is. De vis is erg bekend sinds de opkomst van het eten van sushi. De tonijn wordt dan rauw gegeten, maar deze is ook lekker om te bereiden. Je kunt de vis ook grillen of bakken. Door de structuur als door de unieke kleur wordt de tonijn vaak vergeleken met rund- en kalfsvlees. Je hebt de term tonijnsteak vast wel eens voorbij zien komen. Hij smaakt ontzettend lekker met simpele specerijen zoals peper en zout. Verder zijn bieslook, peterselie en dille lekker bij de vis. Tonijn bevat ontzettend veel gezonde eiwitten die je lichaam nodig heeft voor het herstel en de opbouw van spieren in je lichaam. Er zit wel kwik in tonijn. Dit is een stof die ongezond is en in het bijzonder voor zwangere vrouwen. Je moet tonijn dus met mate eten.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Tips om gezond de feestdagen door te komen

|
Gezondheid, Lifestyle

Deze vitamines dragen bij aan een gezonder hart

|
Gezondheid

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!