Het spierherstel versnellen met een massage gun

30/05/2021
|
29
spierherstel

We bewegen met z’n allen elke dag heel veel. Dit kan door middel van sporten gebeuren, maar ook als je een wandeling gaat maken. Bij elke beweging die we maken, gebruiken we telkens een bepaalde spiergroep. Als deze bepaalde spiergroep langdurig gebruikt wordt, kan dat tot overbelasting leiden. Dit kan uiteindelijk weer blessures opleveren en dat wil je niet. Door goed voor je spieren te zorgen kun je deze overbelasting tegen gaan. Het spierherstel kun je met een aantal factoren doen versnellen. Bijvoorbeeld met een massage gun of door verkoeling.

Actief en passief spierherstel

Onder spierherstel verstaan we actief en passief herstel. Passief spierherstel gebeurt op een natuurlijke wijze. Door een aantal dagen een bepaalde spiergroep niet of nauwelijks te belasten, zal deze zich vanzelf gaan herstellen. Hoelang dit herstel zal duren verschilt per individu. Voeding kan hierbij ook een grote rol spelen

Actief spierherstel gebeurt doordat je bewust bezig bent om de spieren te laten herstellen. Een voorbeeld hiervan zijn massages en massage guns. Met een massage of massage gun ben je actief bezig om de spieren soepeler en los te krijgen. Je kunt gericht bepaalde spiergroepen aanpakken. Een massage gun is handig voor het spierherstel daar de trillingen ervan tot diep in de spieren doordringen. Hierdoor worden de spiervezels losser gemaakt en worden ze flexibeler. Daarnaast beschikken de meeste massage guns over verschillende opzetstukken. Hiermee is het mogelijk om gerichter specifieke spiergroepen te behandelen.

Gerelateerd nieuws  Veranderende perspectieven: glascontainers als een stap naar groener leven

Spierherstel d.m.v. koeling

Na een training of wedstrijd is het verstandig om nog even een cool down te doen. Dit is een lichte lichamelijke inspanning om het lichaam en dus de spieren tot rust te laten komen. Ook zie je steeds vaker dat sporters na afloop van hun inspanning een ijsbad nemen. Dit vermindert de kans op spierpijn en zwellingen. Als je niet de beschikking hebt over een ijsbad, dan kun je ook gebruik maken van icepacks of koelelementen. Deze leg je dan op de spieren die je wilt behandelen. Je zult zien dat dit voor een sneller spierherstel zorgt dan wanneer je dit niet doet.

spierherstel

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid

5 Tips om mobiel te blijven

|
Gezondheid

Wat als je niet meer gelukkig bent in de relatie?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!