Voedingstips voor sporters

21/05/2022
|
62
Voedingstips

Veel mensen zijn bezig met afvallen. Na het lange thuis zitten met weinig activiteit zijn de kilo’s er snel bijgekomen. De kilo’s weer kwijt raken is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Spendeer jij ook uren in de sportschool zonder enig resultaat? Misschien ligt het dan wel aan je voedingsschema.

Waarom sporten alleen niet genoeg is

Voeding is belangrijk tijdens en na het sporten. Door goed te eten na het sporten zal je lichaam weer goed herstellen. Het probleem is vaak dat we ons na het sporten willen belonen. We grijpen daardoor sneller naar ongezonde voeding. Hierdoor komen de calorieën meteen weer terug. Eten na het sporten is dus geen probleem, doe dit vooral. Maar let op wat je eet. Omdat dit nogal lastig is geven wij wat voedingstips.

Voedingstips

Als je graag iets wilt eten na het sporten zorg er dan voor dat je gezonde en eiwitrijke producten eet. Hierbij zijn ook koolhydraten van belang. Koolhydraten worden in je lichaam omgezet in suikers. Deze suikers geven je energie. Er zijn verschillende soorten koolhydraten. Er bestaan koolhydraten die de suikers snel opnemen waardoor je hoge pieken van suiker ervaart. Voor je lichaam is dit niet goed omdat je hierdoor sneller honger krijgt. Er bestaan ook koolhydraten die de suikers langzaam opnemen waardoor je dus veel energie blijft houden.

Gerelateerd nieuws  Tips voor veilig reizen met de motor

Gezonde koolhydraten

De gezonde koolhydraten zijn vooral te vinden in groenten en fruit. Als je graanproducten zoals pasta en rijst eet, zorg dan ervoor dat je altijd de volkoren variant pakt. Ook peulvruchten en aardappelen bevatten gezonde koolhydraten. Het is vaak lastig om zelf uit te zoeken welke koolhydraten je mag hebben en welke niet. Je kunt hier altijd zelf onderzoek naar doen. Het kan altijd voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt dan altijd hulp inschakelen van een diëtist. Een diëtist kan je helpen om een voedingsschema te maken dat speciaal op jou is aangepast. Hierdoor krijg je precies de gezonde koolhydraten binnen die jouw lichaam nodig heeft. Dan is al dat sporten toch niet voor niks.

Recent

Essentiele oliën voor schoonheid en welzijn

21/11/2023

Energiezuinige verlichtingsopties voor thuis

16/11/2023

Veranderende perspectieven: glascontainers als een stap naar groener leven

16/11/2023

De onverwachte voordelen van neppe volgers op Instagram

09/11/2023

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

31/10/2023

Meer in deze categorie

Veranderende perspectieven: glascontainers als een stap naar groener leven

|
Gezondheid, Lifestyle

Tips om je kind te beschermen tegen gevaarlijke stoffen

|
Algemeen, Gezondheid

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

|
Gezondheid, Sport

Huidtherapie geeft je een boost!

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!