Wat is een kalknagel en hoe kan ik een kalknagel behandelen?

05/09/2021
|
39
kalknagel behandelen

Iedereen kan er last van krijgen, kalknagels. Hoe herkent u dat u hier last van heeft, is het gevaarlijk en hoe komt u ervan af? U kunt alles over kalknagels en de behandelingen in dit artikel lezen.  

Wat is een kalknagel? 

Een kalknagel is schimmel die is aangeslagen op de nagels van uw voeten of handen. Meestal komt dit voor op de teennagels. Een kalknagel is een verdikte en verkleurde nagel die makkelijk afbrokkelt. De nagels kunnen verkleuren naar geel, witgeel of bruin en vaak is de nagel zo dik geworden dat u er met een nagelschaartje niet meer doorheen komt. Kalknagels worden veroorzaakt door een schimmel op de huid die de nagel infecteert. Deze soort schimmels zijn makkelijk overdraagbaar en het is dus ook best waarschijnlijk dat u deze schimmelinfectie heeft opgelopen via iemand anders, bijvoorbeeld door huidschilfers. Wanneer uw afweersysteem is verzwakt of niet sterk genoeg is, heeft de schimmel de kans om te groeien. Aan de zijkant van uw nagels in de nagelriemen kan ook irritatie ontstaan in de vorm van blaasjes, of de huid kan gaan vervellen. Dit hoort niet bij de schimmelinfectie zelf en de huid is hierbij niet geïnfecteerd maar het is een reactie van overgevoeligheid op de schimmelnagels.  

Gerelateerd nieuws  Je boekhouding doen met behulp van Excel

Kalknagels kunnen ontstaan door vocht en warmte, dit geeft namelijk de schimmel de kans om zich te nestelen op uw nagel. Beschadigde nagels zijn ook sneller vatbaar, dit kan ontstaan door bijvoorbeeld beknellende schoenen of sokken.  

Hoe kunt u een kalknagel behandelen? 

Een kalknagel behandelen kan maar de schimmel is wel hardnekkig. Vandaar dat u soms meerdere behandelingen moet proberen voordat de schimmel helemaal weggaat. Als u eenmaal bent begonnen met de kalknagel behandelen dan is het heel belangrijk om consequent te blijven, zodat de schimmel uiteindelijk zal verdwijnen. U kunt de kalknagel behandelen door middel van het gebruik van een pillenkuur, antischimmelzalf, antischimmelnagellak, Thymol, appelazijn of tea tree olie. U kunt ook alvast beginnen met de bovenste laag van de nagel weg te vijlen, de antischimmelzalf of nagellak kan dan beter doordringen in de nagel.  

Voorkomen is natuurlijk beter dan een kalknagel behandelen. U kunt kalknagels voorkomen door schone en droge sokken te dragen en deze dagelijks te verwisselen. Zorg ervoor dat uw sokken of schoenen uw voeten en tenen niet afknellen, dit zorgt voor warme plekken waar de schimmel kan groeien. Houd de nagels kort en loop het liefste op blote voeten binnenshuis. 

 

kalknagel behandelen

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

|
Algemeen

Zo verbeter je de werkplekcultuur

|
Algemeen

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

|
Algemeen

Altijd al eens een groot feest willen organiseren? Zo pak je dat aan!

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!