Nagels voelen gek aan, hoe kan dit?

02/04/2021
|
43
Kalknagel

Voor veel mensen is dit geen onbekende term, kalknagels. In deze gevallen is het zo dat deze nagels erg troebel en dikker eruit zien. Maar waar komen deze kalknagels vandaan? Kalknagels kan je krijgen op je handen, maar zijn voornamelijk te vinden op voeten. In de meeste gevallen ontstaan deze kalknagels niet door een oorzaak, maar heeft het besmettelijke oorzaak. In de wereld zijn er honderden verschillende schimmels, waardoor deze relatief snel ontstaan en ook veel mensen last hebben van kalknagels. Dit kan heel snel gaan en voordat je het weet heb je al te maken met kalknagels. Om je dit wat meer duidelijk te maken zullen we iets meer uitleg geven over deze veelvoorkomende vorm van nagels, maar ook hoe je het zelf kan oplossen.

Heb ik een kalknagel?

Je loopt al langer met het idee rond dat je wel eens een kalknagel kan hebben, maar je weet het niet zeker. Er zijn enkele typische kenmerken waar je deze aan kan herkennen, we zullen deze hier kort bespreken:

  • Je nagel zit losser dan normaal. Dit is een bekend probleem bij kalknagels, doordat een gedeelte of in het geheel los begint te komen van je voet.
  • Een ophoping van kalk. Je nagels beginnen dikker aan te voelen, doordat het kalk naarmate de tijd verstrijkt steeds meer ophoopt. Ook kunnen gedeeltes afscheuren of bergjes van kalk ontstaan op de nagel in kwestie.
  • Er zijn heel veel verschillende kleuren mogelijk in het geval dat je kalknagels hebt constateert. Vaak zijn die kleuren in begin geelwit, maar na een tijdje kan dit ook verkleuren naar een bruine kleur.
Gerelateerd nieuws  Hoe (on)gezond eet jij?

Kalknagel weghalen

Door de jaren heen zijn er steeds meer technieken ontwikkelt om kalknagels op een sterke manier tegen te gaan. We kunnen hierom ook niet meer echt spreken van een groot probleem, doordat ondertussen elke pedicure en zelfs je zelfs in een korte tijd kan verhelpen. Als je er liever ervoor wilt kiezen om dit te laten doen door een professioneel iemand kan je in deze gevallen het beste kiezen voor lokale pedicure. Toch kan je het ook zelf een enkele dagen proberen, waarna je al resultaat kan zien. Zo heb je alleen maar een vijl en een antischimmelproduct nodig. Hiermee moet je elke week de bovenlaag van je kalknagel eraf vijlen en daarna inwerken met het antischimmelproduct.

Ik heb geen kalknagel meer, maar hoe kan ik het voorkomen?

Eindelijk ben je er van af! Nu je kalknagel weg is, is het natuurlijk verstandig om er ook alles aan te doen om dit in de toekomst niet meer te krijgen. Er zijn zeker enkele tips om dit te bevorderen, maar doordat we over een besmettelijke schimmel praten kunnen we natuurlijk niet garanderen dat dit 100% werkt. De eerste tip is dat vocht een van de grootste redenen is voor het ontstaan van deze kalknagels. Droog dus elke keer je voeten goed af nadat je in aanraking bent geweest met water. Ook zijn sokken van groot belang op het moment dat deze net te klein zijn of te vaak aandoet. Hier kunnen ook schimmels in mee worden gedragen, waardoor dit ook een oorzaak kan zijn van je kalknagels.

Recent

Als starter op weg naar je eerste huis

22/02/2024

De voordelen van een bezoek aan de kapperszaak

19/02/2024

Documentatie beheer voor bedrijven in asbest

14/02/2024

5 Tips om mobiel te blijven

25/01/2024

5 tips voor SEO optimalisaties

23/01/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om mobiel te blijven

|
Gezondheid

Wat als je niet meer gelukkig bent in de relatie?

|
Gezondheid, Lifestyle

De opkomst van mocktails

|
Gezondheid, Lifestyle

Veranderende perspectieven: glascontainers als een stap naar groener leven

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!