Verhuizen naar een nieuwe huurwoning, dit mag je niet vergeten!

24/02/2023
|
64
vog aanvragen gemeente

Verhuizen naar een nieuwe huurwoning kan een spannende en stressvolle ervaring zijn. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken en dingen die je moet doen voordat je je nieuwe woning kunt betrekken. Een van die dingen is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij de gemeente. In deze blog zullen we bespreken waarom dit belangrijk is en welke andere dingen je nog meer moet doen voordat je in je nieuwe huurwoning kunt trekken.

Controleer de woning en maak afspraken

Voordat je in je nieuwe huurwoning trekt, is het belangrijk om de woning goed te controleren en eventuele gebreken te melden bij de verhuurder. Maak ook afspraken over bijvoorbeeld de overdracht van sleutels en eventuele reparaties.

Regel je adreswijziging en inschrijving bij de gemeente

Voordat je verhuist, is het belangrijk om je adreswijziging door te geven aan verschillende instanties, zoals de gemeente, je bank en je zorgverzekeraar. Daarnaast moet je je ook inschrijven bij de gemeente van je nieuwe woonplaats. Hierbij kan het aanvragen van een VOG bij de gemeente ook van belang zijn.

vog aanvragen gemeente

Sluit de benodigde contracten af

Voordat je je nieuwe woning betrekt, moet je ook verschillende contracten afsluiten. Denk hierbij aan een energiecontract, internet- en televisieabonnement en eventuele verzekeringen. Ook hierbij kan een VOG aanvragen bij de gemeente belangrijk zijn, bijvoorbeeld wanneer je een verzekering afsluit.

Gerelateerd nieuws  Het kiezen van de perfecte buurt om in te wonen

Maak een verhuisplan en vraag hulp waar nodig

Een verhuizing vergt veel planning en organisatie. Maak daarom een verhuisplan waarin je alles stap voor stap regelt. Vraag eventueel vrienden of familie om hulp bij het inpakken en verhuizen van je spullen. En vergeet niet om op tijd een VOG aan te vragen bij de gemeente als dat nodig is.

Verhuizen naar een nieuwe huurwoning is een grote stap en er komt veel bij kijken. Het is belangrijk om alle zaken op tijd te regelen, zodat je zonder stress kunt verhuizen. Vergeet daarbij niet om op tijd een VOG aan te vragen bij de gemeente als dat nodig is voor bijvoorbeeld het afsluiten van contracten of verzekeringen. Op deze manier kun je zorgeloos genieten van je nieuwe huurwoning.

Lees ook: Je tuin opknappen doe je zo! en De toekomst van duurzame energie.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor nieuwe huiseigenaren

|
Wonen

Het kiezen van de perfecte buurt om in te wonen

|
Wonen

Waarom je een elektricien moet inschakelen

|
Wonen

Is een karpet of tapijt nog wel van deze tijd?

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!