Verhoog je online autoriteit

12/08/2021
|
58
review website

Als ondernemer weet je dat tegenwoordig veel draait om je website en webshop. Het is belangrijk dat je website er goed uit ziet en dat je goed vindbaar bent. Het laatste jaar is de online verkoop van producten door het dak gegaan en alles is meer en meer online geworden. Veel mensen met webshops hebben omzetten gezien die ze eerder nooit hebben gezien. Dit zal de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid ook alleen maar meer en meer worden. Consumenten die op zoek zijn naar een bepaald product of dienst zullen van tevoren altijd gaan kijken wat andere ervan vinden door de reviews op je eigen site of via een review website. Ook zal er gekeken worden naar je social media kanalen en wat de concurrentie aanbiedt. Als consumenten tot de conclusie komen dat ze je niet vertrouwen dan gaan ze heel snel verder kijken bij de concurrentie. Om deze reden is sociale bewijskracht en online autoriteit belangrijk. Zo kan je de consumenten voor jou bedrijf laten kiezen.

 Autoriteit

Als het aankomt op keuzes maken dan zullen mensen altijd eerder iets aannemen van een bekend persoon of wat andere zeggen. Mensen zijn op dat gebied net kudde dieren en om deze reden hebben influencers of bekende personen veel meer macht dan gewone mensen. Dit soort mensen hebben een groot bereik en ze kunnen hun mening over iets geven. Bekende mensen en influencers worden gevolgd, omdat mensen hun kennen van tv of social media en zo vertrouwen ze deze mensen ook sneller. Als bedrijf kan je dit ook toepassen door bijvoorbeeld met influencers te werken of met grote sociale media kanalen en websites samen te werken. Als iemand met autoriteit jouw product of dienst aanbeveelt zullen je verkopen ook erg stijgen.

Gerelateerd nieuws  De toekomst van de CFO: trends

Review website

Een andere opties is te zorgen dat je samen met een review website kan samenwerken. Deze websites worden vaak drukbezocht omdat mensen iets willen weten van een product of dienst. Als jij een positieve review hebt op een van deze websites kan je ervoor zorgen dat mensen je product of dienst sneller vertrouwen. Vertrouwen leidt sneller naar verkopen en welke ondernemer wilt dat nu niet?  

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

|
Webshop

De logistieke uitdagingen van e-commerce

|
Economie, Webshop

Tips voor het verbeteren van de batterijduur van je telefoon

|
Tech

De psychologie van een goede website

|
Tech
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!