Wat is nu eigenlijk mijn ROI?

03/05/2021
|
47
ROI

Wanneer je een ondernemer bent dan is het belangrijk om goed te inkomsten en de uitgaven bij te houden. Het is immers zeer belangrijk om inzichtelijk te hebben hoeveel geld je overhoudt aan het einde van de maand. Via de administratie kun je een inzicht krijgen in de facturen en betalingen die er worden gedaan. Dit is natuurlijk niet heel handig wanneer je wilt weten hoeveel er nu precies op maand of jaar basis wordt uitgegeven aan een bepaalde klant. Daarbij komt dat het niet altijd even duidelijk is wat de marges zijn. Zeker wanneer je een groot bedrijf hebt kant het wel eens moeilijk zijn om dit overzichtelijk te krijgen. Er worden dan namelijk misschien wel tientallen facturen, betalingen en offertes per dag verstuurd.

Overtuig een investeerder of jezelf

Wanneer een investeerder geld wilt investeren in jouw bedrijf dan is het vaak belangrijk om de ROI te weten. ROI staat voor Return on Investment. Vertaald naar het Nederlands betekent dit eigenlijk hoeveel geld krijg ik terug voor het geld dat ik investeer. Als dit een positieve uitslag geeft dan betekent dit dat je moet investeren. Jouw investering levert namelijk meer geld op. Wanneer je dit aan een investeerder kunt laten zien is hij of zij natuurlijk meteen verkocht. Mocht het nou negatief uitvallen dan is het niet aan te raden om te investeren. Het kan dan als bedrijf goed zijn om te kijken waar meer omzet behaald kan worden of waar er kosten kunnen worden gespaard. Zo moet het uiteindelijk toch interessant worden om te investeren. Daarnaast kun je de ROI ook berekenen voor kleine investeringen zoals een de aankoop van een machine. Via de ROI kom je erachter wanneer deze machine je geld gaat opleveren.

Gerelateerd nieuws  Makkelijk geld sparen is makkelijker dan je denkt

Overtuig je aandeelhouders met het Dupontschema

Een handig schema wat je kunt gebruiken om een idee te krijgen van ROI en een aantal andere dingen is het Dupontschema. Via het Dupontschema kun je namelijk aan de hand van een aantal getallen bekijken wat de uiteindelijke rentabiliteit van het totale vermogen is. Dit is een mooi kengetal wat je kunt gebruiken bij een bespreking met de aandeelhouders.

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie

Word ook een ster in netwerken

|
Economie

Hoe kan je geld besparen tijdens inflatie?

|
Algemeen, Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!