Tips voor mensen met een spabad

02/02/2023
|
38
Spabad

Heb jij een spabad in je achtertuin? Dan zijn hier wat tips om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

Leeg laten lopen

Om zo lang mogelijk van je spabad te kunnen genieten is het belangrijk dat je het optimaal verzorgd. Het is belangrijk om je jacuzzi regelmatig leeg te laten lopen. Dit omdat er veel vuil verzamelt in het bad en er komen bacteriën in het water die voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Ook zal het water een vieze geur krijgen als het te lang niet ververst is geworden. Een gevolg hiervan kan weer zijn dat er schimmel en algen in het water gaan zitten.

Als je de jacuzzi veel gebruikt is het belangrijk om het drie a vier keer per jaar leeg te laten lopen. En als er een grote groep in het bad heeft gezeten kun je het water beter meteen daarna verversen. In de zomer is het verstandig om het spabad iets vaker leeg te laten lopen, omdat er dan mensen in gaan die zonnebrand gebruikt hebben. 

Als het bad leeg is kan de filter eruit worden gehaald en schoongemaakt. Vergeet ook niet om de filter elk (half)jaar te vervangen. En zorg ook dat het hele bad en het afdekzeil schoon zijn voor je er water in doet, want anders is al je harde werk voor niks geweest.

Lekkage

Het kan wel eens voorkomen dat jouw bubbelbad lekt. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen zonder iemand hiervoor in te huren.

  • Voel aan de isolatie of deze ergens vochtig is.
  • Zoek naar leksporen of kalkafzetting.
  • Als je het lek niet kunt vinden, laat het bad dan half leeg lopen en wacht tot het waterniveau niet meer zakt. Dan weet je op welke hoogte het lek zich moet bevinden.
  • Als je weet wat voor lekkage je hebt, bel je het bedrijf waar het spabad vandaan komt. Zij helpen je dan verder met wat je precies moet doen bij dit lek.
Gerelateerd nieuws  Wat zijn e-sigaretten?

Te veel chloor

Chloor is essentieel om het spabad te onderhouden. Maar wat als je per ongeluk te veel chloor in het water hebt gedaan? Er zijn een paar dingen die je kunt doen om het chloorgehalte omlaag te krijgen:

  • Stel het water bloot aan zonlicht. Door het zonlicht ontbinden de chloordeeltjes sneller.
  • Natriumthiosulfaat (pH-minus) toevoegen aan het spabad. Dit is bij de meeste drogisterijen verkrijgbaar en het breekt chloor af.
  • Je kunt ook gebruik maken van een UV-lamp. Hiermee dood je virussen en wordt het gebonden chloor verwijderd.

Nog iets moois nodig om de rest van je tuin mee aan te kleden? Lees dan vooral eens dit artikel over verschillende soorten bloemen!

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

|
Algemeen

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

|
Algemeen

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!