Verschillende soorten bloemen

07/07/2021
|
49
magnolia verzorging

De wereld kent allerlei verschillende soorten bloemen. Wereldwijd zijn er verschillende soorten bloemsoorten die allemaal anders ruiken, verschillende uitzien en aparte kleuren hebben. In deze blog gaan we je het een en ander vertellen over verschillende soorten bloemen en waar ze vandaan komen. Wil je meer weten lees hieronder dan snel verder!

De Anjer

De Anjer is een bloem die van nature in Europa en Azië voorkomen. In het Latijns heet de Anjer, Dianthus. De Anjer komt in verschillende kleuren voor, namelijk wit en rood. De witte Anjer staat voor Prins Bernard en zijn Fonds. De Rode Anjer stond in de middeleeuwen voor de moeder van Jezus, Maria.

De Chrysant

De Chrysant heeft haar naam te danken aan twee Griekse woorden. De Griekse woorden Chrys (Goud) en -Anthemon (bloem) hebben voor de naam Chrysant gezorgd. Deze bloem vind zijn oorsprong in Japan en China en hier wordt de bloem Kiku genoemd. De Kiku werd vroeger door veel koninklijke families gebruikt. De troon van de keizer werd vroeger met Kiku of Chrysanten bekleed.

De Gladiool

Veel Nederlanders kennen de Gladiool wel. De Gladiool is vooral bekend van de Nijmeegse vierdaagse. Mensen die de vierdaagse afronden werden overspoeld met gladiolen. Ook is er een gezegde die luid ‘De dood of de gladiolen’, oftewel de bloemen zijn aan de finish.

Gerelateerd nieuws  Een afvalcontainer bestellen

Lavendel

De Lavendel bloem wordt veel gebruikt in de parfumerie. Lavendel wordt in veel parfums en geparfumeerde zeep gebruikt. Enkele van de Lavendel soorten groeien in Nederland, maar niet alle soorten. Er zijn tegenwoordig meer dan 160 soorten Lavendel soorten.

De Magnolia en de verzorging ervan

De Magnolia, of de Spaanse margriet kent iedereen wel. Dit is echt zo’n typische bloem die elke kind zou tekenen als je hem of haar vraagt een te tekenen. Deze prachtige bloem wordt, maar als een eenjarige bloem verkocht en komt uit Zuid-Afrika. Een Magnolia heeft eigenlijk weinig verzorging nodig. Zolang je hem in een pot of in een bak plant kan je deze plant haast overal neerzetten. De Magnolia heeft geen speciale verzorging nodig. Bij de verzorging van de Magnolia moet je alleen rekening houden dat je hem echt in de zon zet en dat je hem genoeg water geeft. Voor verdere Magnolia verzorging kan je op de link hiernaast klikken.

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

|
Wonen

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Hoe creëer je je droomhuis?

|
Wonen

Je tuin opknappen doe je zo!

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!