Hoe je kunt afvallen met een eetschema

25/02/2022
|
39
eetschema afvallen

In een wereld waar je uiterlijk belangrijk is, is er voor veel mensen het streven om af te vallen. Voor velen is dit een eeuwige strijd, omdat afvallen ontzettend moeilijk kan zijn. De basis is echter niet het afvallen zelf, maar dat jij je goed voelt in je lichaam. Als jij af wil vallen om je beter te voelen, dan is het belangrijk om te weten dat afvallen voor 30% bestaat uit beweging en voor 70% uit gezond eten. Met een eetschema afvallen is dan een logische en verstandige keus. Voeding is namelijk de basis van jouw lichaam en zorgt ervoor dat jij de dag doorkomt. Maar wat komt hier allemaal bij kijken en wat zijn producten die je kunt eten als je wil afvallen? Wij leggen je uit hoe je kunt afvallen met een eetschema.

Eetmomenten

Voor de mensen die niks meer eten, omdat ze willen afvallen: niet doen! Het is namelijk goed om meerdere eetmomenten over de dag te verdelen. Kies dus niet voor de standaard maaltijdmomenten ontbijt, lunch en diner. Waar men verteld dat snackmoment niet goed zijn, zijn deze wel degelijk goed voor je lichaam. Met een eetschema afvallen kan dus ook door het eten van tussendoortjes, al is het wel van belang dat het gezonde snacks zijn. Kies voor kleine porties, om ervoor te zorgen dat je niet boven je dagelijkse calorie-inname komt.

Wat zijn dan de voordelen van meerdere eetmomenten op een dag (vijf tot zes per dag)?

  • Met deze eetmomenten zorg je ervoor dat je stofwisseling actief blijft, waardoor er tijdens het eten meer calorieën verbrand worden. Wanneer je te weinig eet, zal je lichaam schaars omgaan met reserves en zal deze dus geen vet gaan verbranden.
  • Met een eetschema afvallen en kiezen voor meerdere eetmomenten, zorgt ervoor dat je spiermassa opbouwt, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je spijsvertering sneller gaat werken. Ook hierdoor krijg je een efficiëntere calorieverbranding.
Gerelateerd nieuws  Op vakantie in Corona tijd

Macronutriënten

De welbekende macronutriënten zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Om jou een hele zoektocht in de supermarkt en op het internet te besparen, hebben wij voor jou producten op een rijtje gezet die over veel van deze nutriënten beschikken.

Eiwitten

Eiwitten zorgen voor het onderhoud, de opbouw en de groei van spieren en weefsels in je lichaam. Daarnaast zorgt het voor een verzadigd gevoel, waardoor je gedurende de dag minder trek hebt.

Met een eetschema afvallen kan dus door eiwitrijke producten te eten. Denk hierbij aan mager vlees, zuivel, eieren, vis, peulvruchten en paddenstoelen. Naast gezond ook nog eens erg lekker!

Koolhydraten

Koolhydraten geven je lichaam energie en zorgen er dus voor dat jij de dag doorkomt. Let erop dat je niet te veel koolhydraten eet, aangezien een overschot hiervan wordt opgeslagen als vet. Denk aan zoete aardappel, quinoa, zilvervliesrijst en vooral groente en fruit.

Vetten

Er bestaan zowel gezonde als ongezonde vetten. In het eetschema is het van belang om gezonde vetten te eten, ook bekend als onverzadigde vetten. Denk hierbij aan vette vis, zoals zalm of makreel, ongezouten noten, avocado en olijfolie.

eetschema afvallen

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

Tips om gezond de feestdagen door te komen

|
Gezondheid, Lifestyle

Deze vitamines dragen bij aan een gezonder hart

|
Gezondheid

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!