Ben je bijna jarig of wil je iemand een taart cadeau doen? Maak dan zelf je eigen taart! Een vegan taart is nu ook een hype! Niet iedereen is gezegend met magische handen, toch lukt het iedereen wel om een basic taart te maken. Oefening baart kunst zeggen ze wel eens toch. Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je een taart of vegan taart wilt bakken? Nu ik erover nadenk, een cheesecake is ook heel verrukkelijk! Een van mijn favorieten cakes. Ik denk dat heel veel mensen het wel met eens zijn. Een van de lekkerste cheesecakes is de Japanse cheesecake, deze is lekker luchtig en zacht van structuur. Het water loopt me al in de mond. De Japanse cheesecake wordt ook wel vaker Cotton cheesecake genoemd. Dat is omdat de kleur van de cheesecake dezelfde kleur heeft als een witte katoenen doek.

Voor cheesecake kom ik bed uit!  

Ik raak niet uitgepraat over cheesecake. Mijn eerste kennismaking met cheesecake begon bij de Delifrance. Ken je die nog? Witte chocolade cheesecake omringt met een chocoladerandje van hagelslag. In een woord: hemels! In Maastricht heb je ook een zaakje dat Coffeelovers heet waar je ook de meest geweldige varianten cheesecakes krijgt. Een en al liefde voor cheesecakes. Even weer terug naar het onderwerp. Wat heb je nu allemaal nodig voor het bereiden van een taart of cake? Je hebt dan wel een aantal basisspullen nodig. Hieronder volgt een opsomming van de materialen.

  • Bakblik, let hierop wel een bakblik naar keuze want hier heb je ook meerdere maten in
  • Mixer, dat is wel zo handig
  • Biscuit mix, voor de basis van je taart
  • Botercreme mix
  • Taartzaag
  • Roller
  • Smoother
  • Modelleermessen

Voor meerdere recepten kan je kijken op happyvegan. Wist je trouwens dat een vegan taart ook heel lekker kan zijn? Je zou hiervoor kunnen kiezen als je een intolerantie hebt voor melk en – of lactose. Geloof me dat een vegan taart nog gezonder is ook! Er gaat namelijk ook minder suiker in. Mochten er vruchten inzitten dan zijn dat wel natuurlijke suikers en dat is ook veel beter voor je lichaam!
Succes met het maken van je cake.