Tips voor het starten van een eigen webshop

20/04/2021
|
50
luchtkussenenvelop

Waarschijnlijk spookt het idee al heel lang door je hoofd, misschien zelfs wel al jaren. Het starten van een eigen webshop lijkt je echt wat voor jou. Beginnend naast je huidige baan en wie weet in de toekomst… al dromend zie je natuurlijk al de mooiste dingen gebeuren. Maar hoe begin je nou eigenlijk echt? En hoe zorg je er voor dat klanten je ook daadwerkelijk vinden en je niet al je kostbare tijd voor niets in je webshop aan het steken bent? Met deze tips (van product tot luchtkussenenvelop en je eerste verkoop) helpen we je al een klein beetje op weg met jouw droom. Maar vergeet niet: alle begin is moeilijk en het kost veel tijd om een goede webshop te starten.

Wat wil je verkopen?

Het klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar toch zijn er veel mensen die weten dat de een webshop willen beginnen, maar nog geen idee hebben waarin. Voor je begint met het bouwen van een webshop, moet je toch echt eerst voor ogen hebben wat je precies wilt verkopen. Kan je je eigen kleding maken? Dan is dat misschien een idee. Of kan je zelf kaarten maken of oorbellen? Denk hier goed over na en onderzoek de markt. Heb je veel concurrenten? En hoe pakken zij hun webshop aan? Bekijk goed tegen wie je het op gaat nemen. Let dan vooral op andere kleine winkeltjes, want tegen een grote keten als bol.com zal je nooit tegenop komen. Aan te raden is om klein te beginnen. Met producten die je goedkoop kunt inslaan en die niet veel opbergruimte nodig hebben. Je zult namelijk toch ergens je voorraad kwijt moeten alvorens je eerste verkoop.

Opzetten van een webshop: van luchtkussenenvelop tot dozen

Nu je een idee hebt wat je precies wilt verkopen en je onderzoek hebt gedaan naar je concurrenten, is het tijd om je webshop vorm te geven. Er bestaan verschillende (gratis) websites die je helpen met het volledig in elkaar zetten van een webshop. Van producten toevoegen tot het bestel- en betaalsysteem. Ook hier kan je je eerst het beste goed inlezen. Welke website past jet beste bij jouw wensen? Ben je bereidt om te betalen voor je webshop en zo ja, hoeveel? Sommige websites hebben een limiet aan het toe te voegen aantal producten. Ook hier zul je rekening mee moeten houden. Ook zul je je eerste uitgaven hebben op dit moment. Sla je voorraad in (niet te veel!), maar vergeet ook niet om verpakkingsmateriaal te kopen. Kleine items zijn uitermate geschikt voor een luchtkussenenvelop. Voor grotere items kun je het beste stevige dozen kopen.

Gerelateerd nieuws  Boost je REM-slaap

Je eerste klanten

Alles is in gereedheid gebracht. Je producten staan keurig geordend in je webshop (let op dat je goede, duidelijke en mooie foto’s hebt gemaakt!) en je webshop staat eindelijk online! Yes! Nu is het alleen nog maar wachten op klanten, toch? Helaas werkt het niet zo gemakkelijk. Je weet inmiddels wel dat je (veel) concurrenten hebt die hetzelfde als jou verkopen. Dus is het belangrijk om zelf op zoek te gaan naar klanten. Begin bij je familie en vrienden. Geef ze een mooie korting als ze wat kopen en vraag ze om je een recensie te geven. Hier begint het allemaal mee. Je vrienden en familie kunnen je het eerste zetje geven door je te helpen met promoten. Promoot je webshop ook op forums en websites. Maar doe dit subtiel! Als je als spammer overkomt, bezoekt niemand je website. Succes!

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

|
Webshop

De logistieke uitdagingen van e-commerce

|
Economie, Webshop

Wat doet de Elementor plugin?

|
Webshop

5 tips voor SEO optimalisaties

|
Webshop
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!