Carrièreswitch

01/09/2020
|
48
bedrijf

Carrièreswitch

Jaren geleden heb je zelf een bedrijf op gestart, het loopt goed maar je bent toe aan iets anders. Je kunt er nu voor kiezen om met het bedrijf te stoppen of om het bedrijf te verkopen. Wanneer je het bedrijf stopt is dat zonde van al het werk wat erin heeft gezeten. Daarom is het bedrijf verkopen een betere optie. Zo heb je ook nog een buffer voor je carrièreswitch. Er zijn verschillende redenen om te stoppen met een bedrijf. Het kan zijn dat je wilt stoppen met werken, een nieuwe uitdaging zoekt, een onverwachts groot bod krijt of dat er een conflict is tussen aandeelhouders. Het is vaak ook een combinatie van verschillende factoren die mee spelen in de keuze die je maakt. Breng in ieder geval voor jezelf in kaart waarom je het bedrijf wilt verkopen. Hierdoor gaat de verkoop vaker succesvol.

Stappenplan bij verkoop bedrijf

  1. Aanleiding en oriëntatie

De verkoop voorbereiden en rond maken is complex en kost tijd. Zet daarom voor jezelf op een rij waarom je zou verkopen en wanneer en hoe je het aanpakt. Hoe zit het met je inkomsten na de overdracht? Verkoop kan ook plotseling nodig zijn.

  • Voorbereiding
Gerelateerd nieuws  Alles wat je moet weten over EAN-code

Laat de waarde onderzoeken van je bedrijf en stel een vraagprijs op.

  • Je zult op zoek moeten gaan naar een geschikte koper.

Je accountant of brancheorganisatie kan je hierbij helpen. Er zijn ook databanken waarop je je bedrijf anoniem kunt aanbieden. Potentiële kopers ontvangen het informatiememorandum.

  • Contract

Nadat je contact hebt gehad met een serieuze verkoper moet er een contract komen. Ook maak je afspraken over jouw eventuele betrokkenheid na de overdracht. Deze afspraken leg je vast in een intentieverklaring.

  • De overdracht

De overdracht is een formeel moment. De onderneming gaat over naar de nieuwe eigenaar.  Je krijgt de koopsom betaald en past de inschrijving bij KVK aan. Je sluit je ondernemersboekhouding af en bereidt de laatste belastingaangiften als ondernemer voor.

Een nieuwe fase

Nadat je het bedrijf hebt verkocht, begint een nieuwe fase van je leven. Misschien ben je nog betrokken bij het bedrijf, maar het zal niet meer zoals ervoor zijn.

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie

Word ook een ster in netwerken

|
Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!