Hoe krijg je meer sollicitaties?

11/11/2022
|
46
sollicitaties

In de huidige tijd hebben de meeste werkgevers verschillende vacatures openstaan die nog gevuld moeten worden. Echter het vinden van gekwalificeerde kandidaten is een stuk lastiger tegenwoordig dan voorheen. Daarom moeten er verschillende tactieken gebruikt worden om meer sollicitaties binnen te krijgen. Maar hoe doe je dat? In deze blog gaan we je een aantal tactieken vertellen waarmee jij kan zorgen dat er meer sollicitaties binnenstromen op openstaande vacatures binnen jouw bedrijf.

Recruitment marketing inzetten

Recruitment marketing is een begrip dat een toevoeging is aan traditionele recruitment. In plaats van dat sollicitanten doen reageren op een openstaande vacature, dienen zij een open sollicitatie in waar je op een later moment gebruik van kunt maken. Het voordeel van recruitment marketing inzetten is dat sollicitanten niet per se kiezen voor de vacature, maar juist kiezen omdat zij zichzelf vinden passen bij het bedrijf. Het bedrijf spreekt hun aan waardoor zij graag van toegevoegde waarde willen zijn.

Als je werkt aan goede recruitment marketing en je het bedrijf juist kan laten voordoen op de markt, zullen veel meer mensen solliciteren dan wanneer weinig informatie over de gang van zaken binnen het bedrijf te vinden is.

Je eigen sollicitatieplatform

Een eigen vacature website laten maken kan positieve invloed uitoefenen op het aantal sollicitaties dat je bedrijf binnenkrijgt. Door gebruik te maken van een eigen sollicitatie platform komt je bedrijf professioneel over en laat je zien dat jullie ervoor willen zorgen dat sollicitanten een goede sollicitatieprocedure doorlopen.

Gerelateerd nieuws  Word ook een ster in netwerken

Je kunt dit perfect combineren met recruitment marketing omdat je de website in eigen beheer hebt en hier goed het bedrijf naar voren kunt laten komen. Laat mensen die het sollicitatieplatform bezoeken zien wie het bedrijf is en wat de waarden binnen het bedrijf zijn. Zo kun je sollicitanten laten kennismaken met het bedrijf voordat ze een sollicitatie indienen. Hierdoor verlaag je het risico dat sollicitanten zelf na de sollicitatieprocedure de baan weigeren.

Plaats je vacature op verschillende plaatsen

Naast het plaatsen van je vacature op je eigen sollicitatieplatform, is het wellicht ook verstandig andere platformen te gebruiken. Denk hierbij aan uitzendbureaus of vacaturewebsites zoals Indeed. Het voordeel van uitzendbureaus zijn dat hun gaan zoeken naar passende kandidaten voor de openstaande vacature. In sommige gevallen nemen zij zelf het sollicitatieproces uit handen waardoor jij niets hoeft te doen.

Vacaturewebsites hebben het voordeel dat dit de eerste plek is waar mensen gaan kijken wanneer zij aan het zoeken zijn naar een baan. Het nadeel is echter wel dat hier veel vacatures opstaan dus moet je ervoor zorgen dat jouw vacature opvalt door een opvallende titel bijvoorbeeld.

Met bovenstaande tips heb jij extra veel kans dat je openstaande vacature snel gevuld wordt. Succes!

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

De logistieke uitdagingen van e-commerce

|
Economie, Webshop

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!