Op vakantie in Corona tijd

09/06/2021
|
42
vaccinatiedruk

Nu het weer bijna zomer is en we weer van alles mogen, willen veel mensen ook op vakantie gaan. Nu in haast elk land de coronamaatregelen opgeven worden mag je wel alleen naar binnen met een negatieve test bewijs of als je gevaccineerd bent. We worden dus verplicht om ons te vaccineren of een test te doen, waarvan van beide niet kan aangetoond worden of je besmettelijk bent. Er zijn nu allerlei gezondheidsverklaringen nodig om aan te tonen dat je niet besmettelijk bent. Hieronder gaan we je het een en ander vertellen over wat je allemaal moet doen voor je op vakantie kan. Lees dus snel verder!

Wat moet er geregeld worden

Voor je op vakantie kan moet er dus van alles geregeld worden. Zo moet je voor veel vakantiebestemmingen je voorafgaand aan je bezoek laten testen. Als je dit niet doet kom je het land niet in en je komt het vliegtuig momenteel ook niet in zonder. Je moet ook een gezondheidsverklaring indienen zo’n 24 uur voor je vertrek. Voor alle mensen die van en naar Nederland reizen zijn verplicht dit te doen. Tot slot is er ook nog een reisverzekering, waarmee je eventuele corona kosten kan dekken. Deze reisverzekering dekt eventuele PCR tests of medische noodzaklijkheden.

De verschillende bestemmingen die je kan bezoeken

Als je bovenstaande punten geregeld hebt kan je dus op vakantie gaan, maar naar welke landen kan je momenteel? Vanaf juni is het mogelijk om naar Griekenland, Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk te reizen. Je kan ook het Caraïbische gebied bezoeken of andere plaatsen buiten Europa. Tot slot zijn er ook per land verschillende maatregelen waar je je nog in moet in lezen. En ook zijn er per hotel of accommodatie verschillende regels.

Gerelateerd nieuws  Regels voor non-food producten aangescherpt

De vaccinatiedruk in Nederland

Iedereen wil graag op vakantie dit jaar, maar je moet ergens de afweging gaan maken. Wil ik op vakantie en me laten vaccineren met iets wat nog niet zeker is of het veilig is? Of me laten testen met een test die niet accuraat is? Of heb je zoiets van het maakt me niet uit ik wil gaan en ik neem wel een voor het team. Mensen staan nog bij lange na niet achter het vaccineren, maar je merkt wel de vaccinatiedruk toe aan het nemen is. De vaccinatiedruk in Nederland is meer sociaal bepaald dan wettelijk. Mensen vragen steeds vaker ga je, je laten vaccineren of niet. Als je dit niet wilt kan je soms toch een bepaalde sociale vaccinatiedruk voelen. Hierdoor gaan mensen het wel doen. Een voorbeeld hiervan is onze EK speler Mathijs de Ligt. Hij had aangegeven zich niet te willen laten vaccineren, hierdoor kwam er een bepaalde sociale vaccinatiedruk op hem te liggen. Nu laat die het wel doen. Dit is iets wat je steeds meer ziet en we moeten ons afvragen of dat iets is wat we willen. Willen we vrijheid inruilen voor veiligheid? Zijn we de vrijheid dan wel waard?

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

|
Gezondheid, Sport

Huidtherapie geeft je een boost!

|
Gezondheid, Lifestyle

Gewichtsverlies

|
Gezondheid, Sport

Wat is MMA?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!