Trips naar klein Curacao

klein Curacao trips

Klein Curacao heeft slechts een oppervlakte van drie vierkante kilometer en is daarom vernoemd naar zijn oudere broer Curacao. Klein Curacao ligt op slechts tien kilometer afstand van Curacao en is een klein rotsachtig onbewoond eiland. Ondanks zijn rotsachtige landschap kan van klein Curacao alleen worden gezegd dat het een juweel is midden in de Caribische Zee. Het eiland heeft een van de meest azuurblauwe zeeën ter wereld, met prachtige hagelwitte zandstranden. Omdat klein Curacao een onbewoond eiland is moet je er geen winkels, restaurants of infrastructuur verwachten. Het eiland bestaat vooral uit stranden met een rotsachtig landschap en een aantal hutten en een prachtige oude vuurtoren. Klein Curacao trips zijn ook een van de beste activiteiten die je kan doen als je Curacao bezoekt. Het zal je een trip bezorgen die je niet snel zal vergeten! Lees hieronder meer over Klein Curacao trips.

Wat je kan doen en zien op klein Curacao

Wanneer je het klein Curacao nadert, staat steekt de grote oude vuurtoren boven al het andere uit op het eiland. De vuurtoren werd in de 19e eeuw gebouwd om schepen te waarschuwen voor het naderen van het eiland. Dit werd gedaan omdat klein Curacao een vlak eiland is zonder heuvels of bebouwing, waardoor voorbij komende schepen het eiland niet of te laat zagen en dan op het eiland gestrand werden. Echter, kort na de bouw verwoestte een orkaan de vuurtoren en herbouwde deze twee keer in de daaropvolgende jaren.

De vuurtoren op het eiland is gebouwd omdat er in het verleden nogal wat scheepsbreuken hebben plaats gevonden ook na de bouw van de vuurtoren. Zo is er in de jaren tachtig van de vorige eeuw een grote olietanker, genaamd de Maria Bianca Guidesmangestrand op het eiland.In 2017 is zelfs nog een klein Frans zeiljachtje gestrand op het eilanden. Deze schepen liggen nog steeds op het eiland en trekken nog jaarlijks enorm veel toeristen

Gerelateerd nieuws  Hoe ziet een rijles eruit bij rijschool Leiden?

Zoals eerder vermeld is Klein Curacao niet heel groot, er is niets te doen behalve de bezienswaardigheden zoals de vuurtoren en dan gestrande schepen, maar je kunt er wel een paar uurtjes doorbrengen en je kunt er een goede dag doorbrengen. Na het zien van de bezienswaardigheden is het een goed moment voor zon, zee en strand! Klein Curacao is perfect om te snorkelen en is ook een van de populairste activiteiten onder de bezoekers van het eiland. Tijdens het snorkelen kan je prachtige tropische vissen zien en als je geluk heb zelfs zee schildpadden!

Klein Curacao trips zo bereik je het eiland

Het eiland is alleen per boot te bereiken. De trip naar het eiland duurt zo’n 1.5 tot 2 uur. Word je snel zeeziek? Wees dan niet getreurd er zijn verschillende boten om eiland te bereiken. Er zijn boten waar je de golven haas niet voelt dus als je snel zeeziek bent is dit een goeie optie. Er zijn ook boten waarmee je binnen 1 tot 1.5 uur daar bent. Als je Curacao bezoekt en je wilt klein Curacao bezoeken moet je wel op tijd reserveren! Als je het op de dag zelf wilt boeken ben je vaak al te laat, omdat de boten snel volgeboekt zijn. Gelukkig kan dit online via klein Curacao trips.

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle

Driewieler voor volwassenen: Dit moet je weten

|
Vervoer en Transport

Elektrische scooter: De toekomst van duurzaam transport

|
Vervoer en Transport

Kosten van een auto

|
Vervoer en Transport
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!