Geen leveringstermijn zwart op wit?

05/09/2021
|
24
advocaat Eindhoven

Een winkel heeft een product niet op voorraad. Toch wil jij als klant heel graag dit product kopen. U bent al overgehaald door de winkel. Dit product moet en zal je hebben of krijgen. Als medewerker van de winkel adviseer je de klant om het via de website te bestellen. De trouwe klant houdt zich aan zijn woord en besteld uw product via de website dezelfde dag nog. Binnen welk termijn moet je nu leveren als bedrijf? Heeft u ook een bedrijf die producten verkoopt lees dan verder.

Recht advocaat eindhoven

Een belangrijke issue voor jouw als bedrijf. Weet wat de rechten zijn van je klant en van jouw bedrijf. Voordat je het weet heb je nog een advocaat Eindhoven nodig. Een grote fout voor een goed lopend bedrijf. Ben je niet zeker van je zaak kijk het dan altijd even na. Ook een advocaat Eindhoven kan je hiervoor de weg wijzen.

Afzien van de verkoop?

Wat is afzien van de verkoop van een webshop? Afzien van de verkoop is als de verkoper (het bedrijf) het verkochte product niet meer wilt of kan leveren. Hij verbreekt het koopcontract. Echter komt dit niet vaak voor. Als verkoper heb je hier op grond van de wet een bedenktermijn van drie dagen voor. Dit is even lang als het bedenktermijn van de koper. Welke opties zijn er? Ten eerste kunt u als verkoper een termijn met de klant afspreken. Deze kunt u aanpassen van geval tot geval, want de ene levert nauw eenmaal sneller dan de ander. Verder is zo’n overeenkomst geldig. Een termijn van meerdere maanden is zelfs mogelijks. Bijvoorbeeld voor een product die moeilijk te verkrijgen is of op maat gemaakt moet worden. Een waarschuwing advocaat Eindhoven is dat als u geen specifieke levertermijn hebt afgesproken met de consument, dan moet u het bestelde artikel binnen 30 dagen na de bestelling leveren.

Gerelateerd nieuws  Telenet is uw all-in one oplossing

Wat geldt?

Deze regel geldt niet als een ander bedrijf of ondernemer het bestelde bij u. U moet dan leveren binnen een redelijk termijn noemt men. Hier zit natuurlijk een nodige rek in tijd in. Hulp nodig bij zo’n geval zie advocaat Eindhoven. Ook geldt deze regel alleen bij een bestelling van een goed. Voor diensten geldt dit dus niet. Deze regel geldt zowel voor online als offline.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

De logistieke uitdagingen van e-commerce

|
Economie, Webshop

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!