De keuze die webshops steeds meer maken

16/06/2021
|
45
fulfilment center

Het opzetten van een webshop is voor veel mensen een droom en carrièreswitch die ook steeds vaker verwezenlijkt wordt. Aan het roer staan van je eigen onderneming die van de bodem op kan opbouwen, waarbij jij alleen alle invloed hebt op de keuzes die het bedrijf maakt. Het is een grote ambitie die veel mensen hebben, maar deze wordt ook veel onderschat doordat veel mensen niet zien wat er allemaal achter de schermen afspeelt op het moment dat je te maken krijgt met een webshop. Een website alleen is maar een heel klein gedeelte van het gehele proces van het opzetten en beheren van je eigen webshop. Het grootste gedeelte van een webshop is de voorraad en de investering die in deze producten die zichzelf moeten verkopen. Om ervoor te zorgen dat jij als directeur of oprichter genoeg tijd hebt voor andere dingen kiezen veel webshops dan ook om gebruikt te maken van fulfilment centers. We leggen je in deze blog in het kort uit wat de reden hiervan is.

Het gebruik van een fulfilment center

Een fulfilment center is een partner voor webshops, waarbij het proces van het opslaan van de voorraad tot het leveren van de producten door een externe partij opzicht worden genomen. Hierdoor kan jij als webshop meer bezig zijn met de dingen die ertoe doen om je eigen bedrijf de goede richting op te krijgen. Vaak is het versturen en opslaan van de voorraad een van meest tijdsintensieve werkzaamheden, waardoor veel webshops ervoor kiezen om aan de slag te gaan met een fulfilment center.

Gerelateerd nieuws  Armbanden zien er mooi uit

Wat zijn de nadelen van fulfilment center

Toch is het niet allemaal zo geweldig als het klinkt, doordat deze externe partijen hierbij ook iets verwachten als tegenmoetkoming. Hierbij wordt het lastig om een daadwerkelijk getal te noemen maar dit gaat over hoge percentages van winst die worden weggepakt door deze fulfilment center, doordat ze ook een groot aandeel hebben in verschillende webshops. De keuze zorgt er dus voor dat je als bedrijf meer tijd hebt voor die dingen die jij echt leuk vindt, maar uiteindelijk komt er ook minder geld in je kast. De overweging voor een fulfilment center is hierdoor een grote stap, maar het begint wel langzamerhand een trend te worden onder webshops.

Lees ook Tolken en vertalers, wat is het verschil?

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

De logistieke uitdagingen van e-commerce

|
Economie, Webshop

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!