Beginnen met vrijwilligerswerk

06/12/2021
|
65
participatie

Wil je wel wat doen, maar je weet nog niet wat? Heb je dan al eens aan vrijwilligerswerk gedacht? Er zijn diverse soorten van vrijwilligerswerk. Het voordeel van vrijwilligerswerk is dat het net wat meer vrijblijvend is dan betaald werk. Wil jij weten wat voor soort vrijwilligerswerk misschien bij jou past? Lees dan verder. Wellicht weet je zo wat meer. 

Participatie 

Waar komt jouw behoefte vandaan? Wil je iets bijdragen aan jouw omgeving? Dan is participatie wellicht iets voor jou. Met burger participatie kun je echt een steentje bijdragen aan jouw gemeente. Dit is dus een vorm van participatie die jouw omgeving ook ten goede komt. Er zijn verschillende manieren om bij te dragen. In sommige gemeenten kun je bijvoorbeeld de gemeentetuin helpen onderhouden.  Dan zie je misschien nog wel een mooie egel als je geluk hebt. Of je ontdekt verschillende soorten bloemen.

participatie-2

Ontdekken wat je leuk vindt? 

Als je wilt ontdekken wat je leuk vindt, dan kun jij je wellicht inschrijven bij een vrijwilligersorganisatie. Het voordeel van een vrijwilligersorganisatie is dat ze verschillende soorten vrijwilligerswerk aan kunnen bieden. Zo kun je dus ontdekken wat bij jou past. Dat is natuurlijk een hele fijne vorm voor de vrijwilliger. Wees hier wel eerlijk over bij een vrijwilligersorganisatie. Bij sommige vrijwilligersbanen is het namelijk wel fijn dat er stabiliteit is en niet telkens iemand anders die functie vervult. 

Gerelateerd nieuws  Heb jij al een business coach?

Weet jij al wat je wil? 

Het kan ook zijn dat je allang een bepaald soort vrijwilligerswerk voor ogen hebt. Misschien wil je het wel als opstapje gebruiken voor betaald werk. Dat maakt het natuurlijk makkelijk. Dan kun je rechtstreeks op zoek naar dit vrijwilligerswerk. Hoe gaat het dan? Vaak krijg je eerst een gesprek. Daarin wat je vaak wat gevraagd om over jezelf te vertellen. Ook vraagt men vaak waarom je dit graag wil doen. Soms vragen ze niets en gooien ze jou in het diepe. Het verschilt heel erg van de vrijwilligersplek. 

Vrijwilligersvergoeding en uitkering/ww 

Bij sommige vrijwilligersbanen krijg je een vergoeding. Dit is niet vergelijkbaar met normaal loon, maar het is meer een soort financiële waardering. Het is altijd goed opletten of je bepaald vrijwilligers werk wel kunt doen. Het kan zijn dat het van invloed is op jouw uitkering of ww. Zorg dus voordat je iets ondertekent dat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken.  

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

|
Algemeen

Wat doet een marketingbureau?

|
Algemeen

Zo verbeter je de werkplekcultuur

|
Algemeen

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!