4 handige tips om geld te besparen

16/12/2022
|
61

Het geld vliegt de deur uit, de kerstdagen komen eraan en cadeaus moeten gekocht worden. De boodschappen worden steeds maar duurder. En dan hebben we het nog niet over de energiekosten gehad. Het wordt tijd om te gaan besparen, maar waar doe je dat dan mee? Hier een paar handige tips zodat je meer geld overhoudt om leuke dingen te kunnen doen.

Koop slimme energie stekkers

Er zijn nu verschillende energie stekkers op de markt, zodat je goed kan zien welke apparaten veel energie verbruiken. Je hebt ook stekkers met Wifi, wat je met de app kan bedienen. Met de app is het ook mogelijk om tijdschema’s in te stellen, zodat je apparaten op dezelfde tijden aan en uit gaan. Zo kun je veel energie en geld besparen.

Koop tweedehands boeken of andere producten

Er zijn heel veel producten wat je ook tweedehands zou kunnen kopen. Zoals weinig gebruikte meubels of huishoud apparaten. Vintage kleding of merk kleding is ook populair. Door tweedehands spullen te kopen bespaar je zeker 50% op een product dan als je het in de winkel zou kopen. Door tweedehands boeken te kopen draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. Dit zijn twee vliegen in één klap!

Gerelateerd nieuws  Tips om te besparen op je vaste lasten

Bekijk reclamefolders

Probeer te besparen op boodschappen door bewust inkopen te doen. Download een app voor reclamefolders of zoek ze elke week op. Maak een lijst van alle etenswaren wat jullie gezin wekelijks gebruiken. Doe in 1 dag alle inkopen voor de hele week, dan bespaar je ook nog eens benzine. Probeer grootverpakkingen te kopen en vries alles in porties in. Dit kan veel geld besparen!

Investeer in je huis

Het nieuwe jaar begint bijna en dat betekent dat er bij iedere gemeente weer nieuwe subsidies vrijkomen. Alles word steeds duurzamer en dit is ook belangrijk voor je huis. Heb je nog spaargeld over? Overweeg dan misschien eens om het te investeren in je huis. Uiteindelijk bespaar je dan al voor de toekomst. Je kunt op de website van je gemeente opzoeken welke subsidies er allemaal zijn. Ga je voor zonnepanelen of misschien je huis isoleren en een warmtepomp?

Lees ook: De toekomst van duurzame energie.

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe creëer je je droomhuis?

|
Wonen

Je tuin opknappen doe je zo!

|
Wonen

Verhuizen naar een nieuwe huurwoning, dit mag je niet vergeten!

|
Wonen

De stappen die je moet nemen om naar jouw droomhuis te verhuizen

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!