Zo vind u een baan die bij u past

04/06/2021
|
56
loopbaantest

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe baan kan dit soms best een lastige zaak zijn. Hoe weet u namelijk of een baan bij u past? Daarvoor moet u goed onderzoek doen naar verschillende aspecten. Zo is het belangrijk om te weten wat u te bieden heeft, wat u zou willen doen en wat u belangrijk vind. Door te netwerken kunt u ook meer kennis op doen omtrent de mogelijkheden in uw omgeving. Wij hebben verschillende tips en adviezen voor u. Benieuwd wat deze tips en adviezen zijn? Lees dan gerust verder!

Weet wat u wilt en kunt bieden

Als u onderzoek doet naar uw capaciteiten en kwaliteiten kunt u kijken welke beroepen hierbij passen. Door onderzoek te doen naar uw eigen sterktes en zwaktes kunt u beter inzicht krijgen bij welke beroepen deze aansluiten of juist niet. Een manier om hierachter te komen is door een loopbaantest te doen. Bij het maken van een loopbaantest krijgt u te maken met verschillende soorten vragen die ervoor zorgen dat er een bepaald beeld bij uw behoeften, capaciteiten en drijfveren komen. Aan de hand van dit beeld kan er gekeken worden naar de verschillende soorten beroepen die hierbij aan sluiten. Let er echter wel op dat helaas niet alle beroepen die u aanspreken veel aanbod hebben op de markt. Daarnaast is het handig om uw vorige ervaringen mee te nemen. Elke ervaring die u op heeft gedaan kan weer bijdragen bij uw volgende werkgever. Door bewust te zijn van uw sterktes en zwaktes kunt u uzelf ook beter presenteren bij uw volgende sollicitatie. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u kunt aangeven welke unieke vaardigheden u bezit ten opzichte van iemand met dezelfde opleiding.

Gerelateerd nieuws  Tips om je kind te beschermen tegen gevaarlijke stoffen

Zoeken en vinden

Nu u onderzoek heeft gedaan naar uzelf, de markt en uw drijfveren kunt u verder zoeken maar nu op vacature sites. Kijk naar het huidige aanbod op de vacature markt of ga netwerken. Doordat u gerichter kunt zoeken na het onderzoek zult u ook gemakkelijker tussen alle vacatures de geschikte vacatures eruit halen. U kunt op veel websites ook uw cv uploaden zodat werkgevers dit kunnen bekijken. Deze aanpak is echter niet zonder risico: u weet namelijk nooit waar uw cv terechtkomt. U kunt ook vakbladen lezen om u in te lichten over de sector die bij u past.

loopbaantest

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

|
Algemeen

Zo verbeter je de werkplekcultuur

|
Algemeen

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

|
Algemeen

Altijd al eens een groot feest willen organiseren? Zo pak je dat aan!

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!