Zo kun jij een gezonde levensstijl krijgen met gezonde eetgewoonten

Hoe fijn is het als je eindelijk een gezonde levensstijl kunt gaan hebben. Het is misschien de droom van velen maar het proces gaat niet altijd over een leien dakje. Je kunt geen gezonde eetgewoonten ontwikkelen door je hele leven in één keer te gaan veranderen. De kans is groot dat je terugvalt in je oude manier van eten en dus ook van leven. Het is het beste om langzaam nieuwe gezonde eetgewoonten aan te gaan leren totdat ze vanzelf een gezonde eetgewoonte worden. Kies daarom ook voor kleine stapjes. Kun jij nog wel wat meer tips krijgen over je voedselinname zodat je eindelijk die gezonde levensstijl kunt gaan leven? Lees dan snel verder!

Begin bij de basis

Om met een gezonde levensstijl te beginnen is het aan te raden om te beginnen bij de basics. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan meer groenten en fruit eten, namelijk zo’n 200-250 gram per dag. Dit geldt ook voor groenten. Groenten en fruit hebben veel gezondheidsvoordelen, dus neem ze veel meer op in je dagelijkse menu. Kijk hierbij bovendien goed naar fruit en groente dat in het seizoen is. Niet alleen zijn groenten en fruit op hun best als ze in het seizoen zijn, maar daardoor is de impact op het milieu ook beperkter! Ook is het aan te raden om meer proteïnen in je dieet op te nemen. Denk hierbij aan peulvruchten, volle granen, noten en zaden toe te voegen aan je dieet. Dit zijn gezonde plantaardige eiwitbronnen boordevol nuttige voedingsstoffen. Bonen, kikkererwten en andere peulvruchten zijn een betaalbare en zeer milieuvriendelijke vleesvervanger. Bovendien zijn ze heerlijk en vaak gemakkelijk te bereiden. Een andere vorm van proteïne die je zou kunnen toevoegen is bijvoorbeeld whey protein shake. Met een whey protein shake krijg je snel voldoende eiwitten binnen. Bovendien zijn er vele verschillende smaken whey protein shake.

Voldoende beweging

Naast gezonde voeding hoort voldoende beweging ook bij een gezonde levensstijl! Hanteer minimaal dertig minuten beweging per dag. Dit kan zijn in de vorm van fietsen, wandelen, hardlopen, tennissen, ga zo maar door. Kies hierbij voor een vorm van beweging die je leuk vindt. Zo houd je het langer en gemakkelijker vol! Hierdoor zul je ook sneller wat merken van je gezonde levensstijl. Een gezonde levensstijl bestaat namelijk niet zonder beweging!