YouTube is in de laatste jaren flink gegroeid

08/04/2021
|
54
grote youtubers

Door de coronapandemie zien we een toename in het gebruik van social media. Zo zien we een algehele toename. WhatsApp wordt door de Nederlanders gebruikt. Meer dan 12 miljoen mensen gebruiken de app namelijk in Nederland. Na WhatsApp volgt Facebook met zo’n 10 miljoen gebruikers. De groei van Facebook stabiliseert wel. Op de derde plek volgt YouTube. De bekende videoapp staat nu op een stabiele 9 miljoen gebruikers.

Hoe YouTube Nederland begon

YouTube is een app die je kunt gebruiken om filmpjes te kijken. Het platform is een aantal jaren geleden overkocht door Google. Dit heeft ervoor gezorgd dat YouTube een extra boost heeft gekregen. Het videoplatform werd namelijk aangeboden in alle landen waarin Google actief was. Uiteindelijk steeg YouTube dus echt explosief door in de hele wereld. In Nederland steeg YouTube dus ook fijn door. In deze tijd waren een aantal grote YouTubekanalen actief. Dit waren onder andere DagelijkHaaDee, Banjotown en DusDavidGames. Al deze kanalen zijn inmiddels niet meer actief of opgesplitst in diverse andere kanalen. Zo is het huidige kanaal van Enzo Knol eigenlijk een afsplitsing van DHD. Dit was namelijk het YouTubekanaal van Mylan Knol. Dit is de broer van Enzo Knol. Zo zijn er nog een aantal andere YouTubers die al meerdere jaren meegaan in YouTube Nederland en origineel bij een van de grote YouTubekanalen zaten.

Gerelateerd nieuws  Waarom zou je Google Ads uitbesteden?

Verandering

Inmiddels zijn er veel nieuwe YouTubers bijgekomen. De grootste YouTubers van Nederland zijn dus niet meer de YouTubers die het dus vroeger waren. De nieuwe grootste YouTubers van Nederland zijn veel jonger geworden ten opzichte van een aantal jaren geleden. Zo willen namelijk steeds meer jonge kinderen YouTuber of influencer worden. Vroeger wouden kinderen juist brandweerman, politie agent, juf of prinses worden. Tegenwoordig is dit dus verandert.

Hoe verdien je geld met YouTube?

Op YouTube draait alles om de likes, de comments en de weergaven. Vroeger werd er vaker gezegd dat 1000 weergaven ongeveer 1 eurocent opleverde aan inkomsten. YouTubers verdienen namelijk geld. Dit doen zij door de reclames die YouTube toont voorafgaand of tijdens een filmpje. Hoe meer reclames des te meer geld je kunt verdienen. Naast deze reclames kunnen YouTubers ook direct deals sluiten met bedrijven. Zo kan een YouTuber door een bepaald product een paar keer in beeld te brengen aardig wat geld verdienen. Het bedrijf betaald namelijk voor de “sluikreclame”. De grootste YouTubers in Nederland kunnen heel erg luxe leven van het geld dat zij verdienen. Het is dus ook niet zo gek dat kinderen dit ook graag zouden willen.

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

De psychologie van een goede website

|
Tech

Waarom zou je Google Ads uitbesteden?

|
Tech

Waarom zou je Google Ads uitbesteden?

|
Tech

Beginnen met foto’s maken als hobby

|
Tech
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!