Creëer de ideale social media post met deze drie tips!

19/03/2022
|
54
foto bijsnijden

Sociale media is zeer belangrijk tegenwoordig en de verschillende platformen lijken alleen maar te groeien. Als bedrijf of als particulier is een sterke aanwezigheid op sociale media dan ook van belang, aangezien je zo sneller opvalt. Er zijn effectief een aantal dingen die je kan doen om je profiel en je individuele posts te verbeteren. In dit artikel zetten we dan ook de belangrijkste tips uiteen! 

1. Post regelmatig 

De belangrijkste regel op social media is regelmatig posten. Door een vast aantal posts per week te posten op een bepaalde tijd, creëer je verwachtingen bij je volgers. Je volgers hebben iets om naar uit te kijken en om over te praten. Daarbij zijn vele socialemediaplatformen zo gecodeerd dat een account dat veel en regelmatig berichten plaatst, sneller in de schijnwerpers komt te staan, wat je publiek nog vergroot! 

foto bijsnijden

2. Zorg voor de juiste foto’s door foto bijsnijden

Om mensen hun aandacht echt te trekken is een visueel element zeker gewenst bij je post. Mensen hebben vaak immers die extra prikkels nodig. Een goede foto is een foto die bij het onderwerp past en die niet controversieel is, tenzij dat juist het punt van het artikel is. De foto bijsnijden en bewerken is altijd een goed idee. De foto bijsnijden is ook een manier om van een mindere foto een goede foto te maken, door bijvoorbeeld bepaalde storende mensen en elementen aan de randen weg te snijden. Probeer ook zo veel mogelijk foto’s te plaatsen die je zelf hebt getrokken en als dat niet mogelijk is, ga dan op zoek naar foto’s waar geen copyright op staat. Die foto bijsnijden of bewerken kan natuurlijk ook dan! Als je ten slotte echt geen foto of filmpje wil toevoegen, kan dat ook natuurlijk. Doe vooral wat jij gelooft dat de boodschap het beste overbrengt aan je volgers!

Gerelateerd nieuws  Waarom zou je Google Ads uitbesteden?
foto bijsnijden

3. Let op de inhoud 

De inhoud van je post is natuurlijk het belangrijkst. Wanneer je aan het schrijven bent, heb dan ook je doelgroep en het platform in het achterhoofd. Het is helemaal anders om een bericht op instagram te zetten, dan een post te delen op LinkedIn. Zorg dat je echt iets te zeggen hebt in je post en de wereld iets bijbrengt. Natuurlijk kan het zijn dat je ook eens over je dag wil vertellen of gewoon iets wil delen waar je trots op bent en dat kan natuurlijk gewoon, maar laat dit je account niet overheersen. Je moet je publiek immers iets bijbrengen, of het nu gaat over een weetje of een lach. Probeer ook zo veel mogelijk weg te blijven van oppervlakkige posts. Er zijn genoeg influencers die praten over oorlog terwijl ze een foto posten van hun vakantie en dit wordt niet altijd even goed onthaald. 

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

De psychologie van een goede website

|
Tech

Waarom zou je Google Ads uitbesteden?

|
Tech

Waarom zou je Google Ads uitbesteden?

|
Tech

Beginnen met foto’s maken als hobby

|
Tech
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!