Wim Hof, ‘’The Iceman’’

02/09/2022
|
56
Wim Hof

Wie is Wim Hof?

Wim Hof, geboren op 20 april 1959 in Sittard, is opgegroeid in een katholiek gezien met 9 kinderen. Hij is ging vroeger naar de lagere technische school maar raakte al snel geïnteresseerd in verschillende culturen en talen. Hij is zich voornamelijk gaan verdiepen in verschillende religies, waaronder het boeddhisme en hindoeïsme. Tegenwoordig is Wim Hof extreem sporter, waaraan zijn bijnaam ‘’The Iceman’’ gekoppeld staat.

Extreemsporter

Bij extreemsporter kunnen verschillende dingen naar boven komen, maar zeker een hiervan is het lichaam extreem lage tempraturen laten doorstaan. Er zijn verschillende soorten trainingen en technieken voor, maar aanleg is ook een factor die meespeelt. Niet iedereen kan namelijk even gemakkelijk tegen extreem koude tempraturen, zelf met de juiste training en techniek.

Wereldrecords

In de tijd dat Wim Hof extreem sporter is heeft hij meerdere wereldrecords op zijn naam staan. Zo heeft hij 9(!) vermeldingen in het Guinness Book of Records gehad. Sommige records zijn verbroken door andere extreemsporters en heeft Wim Hof geen interesse om deze opnieuw te verbreken. Hij had records staan voor onder andere bergen beklimmen in een korte broek en sandalen, of zelfs blootsvoets. Of waar veel mensen hem van kennen; tot aan zijn nek in een bak ijs staan. In de laatste jaren van heeft Wim Hof het doelen op records verbreken en als ‘’kermisattractie’’ gezien te worden aan de kant gezet. Hij wilde zich gaan focussen op het verbeteren van de mensheid en mensen helpen doormiddel van zijn technieken.

Gerelateerd nieuws  Hoe kiest u het juiste desinfectiemiddel voor uw behoeften

Methode

Zijn bijnaam ‘’The Iceman’’ heeft hij niet voor niets gekregen. Wim Hof kan namelijk tegen extreem koude weerstoestanden. Hij is er namelijk van overtuigd dat mensen hun zenuwstelsel kunnen beïnvloeden door geestelijke vermogens. Wim Hof heeft zijn eigen methode uitgevonden, de Wim Hofmethode. Dit is een combinatie van ademhalingstechnieken en het lichaam geleidelijk laten wennen aan koudere omgevingen. Met het gebruik van deze methode wilt Wim Hof reuma- en diabetespatiënten behandelen. Overigens is hij ervan overtuigd dat bijna alle ziektes genezen kunnen worden door heilzame werking. Dit omdat iedere ziekte, volgens hem, ontstaat door een uit balans geraakt immuunsysteem. Niet iedereen is blij met deze uitspraken, zo vinden verschillende onderzoekers zijn uitspraken niet rechtvaardig en zou hij deze claims niet mogen maken. Wim Hof zegt dat zijn lichaam bacteriën eerder uitschakelt, maar dit hoeft niet voor iedereen te gelden zeggen onderzoekers.

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid

5 Tips om mobiel te blijven

|
Gezondheid

Wat als je niet meer gelukkig bent in de relatie?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!