Plus- en minpunten van een e-sigaret

22/02/2021
|
36
e sigaret vloeistof

Een elektronische sigaret bevat vloeistoffen, deze vloeistoffen worden uiteindelijk verdampt. De elektronische sigaret verdampt de vloeistof door middel van een verbrandingselement. Hierdoor bestaat de uiteindelijke damp die de gebruiker inhaleert. Er zijn al vele onderzoeken gedaan naar het roken van een e-sigaret. Het grootste voordeel wat uit de onderzoeken is gebleken, is dat roken met een e-sigaret minder schadelijk is voor de gezondheid dan bij een normale sigaret.

Minpunten

Ondanks dat de e-sigaret bijna geurvrij is, valt dit apparaat nog steeds onder de tabak en rookwaren wet. Je mag de e-sigaret dus niet overal gebruiken. Daarnaast kan het gebruik van een sigaret het makkelijker maken voor jongeren om echt te gaan roken, waardoor ze makkelijker een overstap zullen maken naar een gewone sigaret. Ook zijn de gevolgen van langdurig gebruik van een e-sigaret nog vrij onduidelijk, doordat de e-sigaret nog niet zolang gebruikt wordt als de gewone sigaret zijn de gevolgen hiervan nog niet goed genoeg onderzocht. Een e-sigaret maakt gebruik van een verdampingselement, dit element moet je na een aantal weken verwisselen. Als laatste kan het overstappen van een gewone sigaret naar een e-sigaret best lastig zijn, met name doordat er veel informatie is over de verschillende soorten e-sigaretten en de modellen die beschikbaar zijn. Laat je daarom van tevoren goed informeren door een professional.

Gerelateerd nieuws  Een burn-out voorkomen is makkelijker dan genezen

Pluspunten

Een groot voordeel van een e-sigaret is dat deze geen gele aanslag achterlaat op je tanden, kleding, nagels of muren. Bij gebruik van een e-sigaret kun je heel gemakkelijk zelf het nicotinegehalte bepalen. De E-liquids die gebruikt worden in de e-sigaret zijn er in vele verschillende smaken en sterktes er is zelfs een nicotine vrije e sigaret vloeistof. Doordat je zelf je nicotinegehalte kunt bepalen, is het een ideale oplossing om je rookgedrag proberen te verminderen, of zelfs helemaal te stoppen met roken. Daarnaast is een e-sigaret bijna geurvrij, hierdoor heb je geen vieze geur van het roken dit is wel het geval bij het roken van een gewone sigaret. Het is bewezen dat een elektronische sigaret ongeveer vijfennegentig procent minder schadelijke stoffen bevat dan een gewone sigaret.   

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

|
Gezondheid, Sport

Huidtherapie geeft je een boost!

|
Gezondheid, Lifestyle

Gewichtsverlies

|
Gezondheid, Sport

Wat is MMA?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!