Wel of niet verzekeren tegen risico's? 

04/08/2022
|
41
letselschade-advocaat-rotterdam

Het leven is niet altijd zonder risico, weet ook een letselschade advocaat in Rotterdam. Er zijn daarbij verschillende factoren van belang. Factoren zoals: hoe groot is het risico, hoe groot is het eventuele gevolg en wat is je draagkracht? Als je iemand bent die graag geen risico's loopt en het leven onder controle heeft dan kan je dit al snel veel geld kosten. Verzekeringen kosten immers geld. Ben je echter het tegenovergesteld en gok je op alles? Dan is de kans dat je mogelijk in de problemen komt weer groter. Hoe ga je nu weloverwogen om met risico? Lees het hier. Maar, let op: het risico dat je neemt is natuurlijk wel altijd voor jezelf. Hier nemen wij geen verantwoordelijkheid voor in dit artikel.

Letselschade advocaat Rotterdam 

Een letselschade advocaat in Rotterdam is goed op de hoogte van de risico's op letsel. Door toedoen van jezelf, maar ook door die van een ander. Het kan echt oplopen tot grote bedragen. Matig letsel kan oplopen tot zo'n 9.000 euro, bij zeer zwaar letsel kan het gaan om 76.000 euro. Dat zijn dus flinke bedragen. Smartengeld kan in Nederland trouwens oplopen tot 200.000 euro.  

Voor veel mensen met een middeninkomen en een lager inkomen zijn dit enorm hoge bedragen die voor een gigantisch schuldenprobleem kunnen zorgen. Maar ook voor mensen met meer geld kan het net op dat te veel geld zijn, aldus de letselschade advocaat in Rotterdam. Zorg er dus voor dat je goed verzekerd bent voor dit soort zaken. 

Gerelateerd nieuws  Armbanden zien er mooi uit

Eigen risico zorg 

Bij de zorgverzekering kun je vaak maandelijks een lagere premie betalen als je het eigen risico verhoogt. Het is wel slim om dit alleen te doen, als je weet dat je dat eigen risico ook kan betalen. Anders kom je in de problemen. Het gaat vaak over een bedrag van rond de 900 euro dat dan als eigen risico wordt aangehouden. Ook verzekeraars adviseren om het eigen risico niet te verhogen als je weet dat dit bedrag je financieel in de problemen brengt. Een ongeluk zit dan toch vaker in een klein hoekje dan je denkt. Maar, als je behoort tot diegenen die erg succesvol actief zijn op de beste bitcoin miners, is dat wellicht een ander verhaal.

rotterdam-letselschade-advocaat

Verzekeren elektronica 

Mobieltjes, laptops... Die kun je meestal beter niet verzekeren. De verzekering ervoor is namelijk behoorlijk duur. Soms had je na drie jaar de verzekering te hebben betaald, alweer een nieuwe van dat geld voor het verzekeren kunnen kopen. Het kan zijn dat je als je mobiel kwijt bent of als deze stuk is, dat je wel een probleem hebt. Maar, voor een relatief klein bedrag kun je dan wel voor een minder nieuw model kiezen en valt de schade meestal nog wel mee. 

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

|
Algemeen

Zo verbeter je de werkplekcultuur

|
Algemeen

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

|
Algemeen

De logistieke uitdagingen van e-commerce

|
Economie, Webshop
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!