Wat tanden zeggen over je gezondheid

23/09/2022
|
31
tandarts spoed rotterdam

Je eigen lichaam kan veel over je gezondheid zeggen. Niet alleen ziek zijn, laat zien dat je lichaam niet helemaal gezond is. Ook vermoeidheid of een slecht gebit kunnen hiervan tekenen zijn. Ondanks dat we ons gebit veel gebruiken, vergeten veel mensen hoeveel tanden wel niet over je gezondheid kunnen zeggen. In deze blog vertellen we je hoe het zit!

Verkleurde tanden 

In de meeste gevallen hebben gekleurde tanden dezelfde oorzaak, namelijk het overmatig drinken van thee, koffie en rode wijn. Daarnaast kan ook token een oorzaak zijn van geel gekleurde tanden. Het poetsen van je tanden heeft bij verkleuringen weinig zin, het is voornamelijk belangrijk dat je de oorzaken, dus het drinken van bepaalde drankjes en roken, doet verminderen.

Een slechte adem

Een slechte adem is iets dat regelmatig terugkomt bij veel mensen. Ondanks dat het onschuldig lijkt, kan het zo zijn dat een slechte adem aangeeft dat er iets mis is met je gezondheid. Tandplak of etensresten kunnen de oorzaak zijn van kleine ontstekingen in je tandvlees. Deze ontstekingen kunnen zorgen voor die onaangename adem. Om die slechte adem te voorkomen, is het belangrijk dat je minimaal twee keer per dag je tanden doet poetsen.

Gerelateerd nieuws  Influencer marketing: samenwerken met invloedrijke personen

Zweren in je mond

Het hebben van zweren in je mond kan verschillende oorzaken hebben, al deze oorzaken zeggen iets over je gezondheid. Zo kan het zijn dat je zweren in je mond hebt door een tekort aan ijzer of vitamine B12. Ook hormonale schommelingen door bijvoorbeeld een zwangerschap kan er een oorzaak van zijn. Net zoals dat zelfs het stoppen met roken kan zo zorgen voor zweren in je mond.

Het afbreken van tanden

Het afbreken van tanden, betekent dat de tandholte van je tand is verzwakt. De tandholte is de binnenkant van je tand. Een veelvoorkomende oorzaak hiervan is tandenknarsen. Door het tandenknarsen wordt een tand zwakker, waardoor het uiteindelijk kan afbreken. Een voornaamste oorzaak van tandenknarsen is stress. In een andere blog vertellen we meer over hoe je beter kunt ontspannen. Is er een tand bij jou afgebroken? Ga dan zo snel mogelijk langs de tandarts spoed Rotterdam.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

|
Algemeen

Wat doet een marketingbureau?

|
Algemeen

Zo verbeter je de werkplekcultuur

|
Algemeen

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!