Een digitale checklist: praktisch én effectief

15/02/2021
|
36
digitale checklist

Tegenwoordig zijn werkprocessen steeds complexer geworden. De reden hiervan is een toenemende complexiteit binnen de wet- en regelgeving, maar ook de professionalisering van informatievoorziening door bedrijven. Hoe kan dit alles een stuk gemakkelijker gemaakt worden voor zowel werkgever als werknemer? Heel simpel, namelijk met een digital checklist. Deze checklist biedt talloze mogelijkheden die op zowel korte- als lange termijn zorgen voor efficiëntie op de werkvloer.

Hoe werkt een digital checklist?

Het maken van een digital checklist gebeurt online. Hiervoor is een mobiele oplossing gemaakt, gericht op het continu verbeteren in productieomgevingen. De app is zeer gebruiksvriendelijk en wordt voornamelijk gebruikt in fabrieken om checklists, werkinstructies, audits, en eerstelijns onderhoudstaken te digitaliseren. Omdat het platform zo veelzijdig is, voldoet het aan de behoefte van verschillende disciplines binnen productieomgevingen zoals: teamleiders, operators, productiemanagers, lean managers en monteurs. Daarbij is het mooi meegenomen dat door digitalisering het gebruik van papier verminderd. Niet alleen heel praktisch en efficiënt, maar ook nog eens duurzaam.

De voordelen

Eerder las u al dat één van de vele voordelen is dat het gebruik van een digital checklist volledig in het teken staat van duurzaamheid, maar dit is zeker niet alles. Het platform telt namelijk nog veel meer pluspunten, onderstaand vindt u verschillende voordelen.

  • Minder administratie
Gerelateerd nieuws  De bedrijfscultuur van Tony Hsieh

Wanneer u gebruik maakt van een digital checklist, bent u ook écht met uw vak bezig in plaats van de administratie hieromheen. Essentiele bevindingen kunt u gemakkelijk in één keer registeren. Ook zijn ze altijd up to date met de meest actuele wet- en regelgeving waardoor u altijd over de juiste informatie beschikt.

  • Direct inzicht in de stand van zaken

Ieder moment beschikt u over de mogelijkheid om gedetailleerde informatie van uitgevoerde werkzaamheden in te zien. Gegevens worden gestructureerd, visueel gepresenteerd in dashboards. De uitkomsten van opgevraagde gegevens kunnen direct vertaald worden naar uw eigen strategieën.

  • Exact weten wat er nog moet gebeuren

De digitale checklist laat direct mogelijke aandachtspunten zien bij de bijbehorende acties. Dit biedt de mogelijkheid hier vervolgens een specifiek persoon en einddatum aan vast te koppelen. Dit schept voor beide partijen een duidelijk beeld van wie, wat wanneer moet uitvoeren.

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Inzicht in het Stipp pensioen en de kosten van een uitzendkracht

|
Algemeen, Economie

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

|
Economie, Wonen

Word ook een ster in netwerken

|
Economie

Word ook een ster in netwerken

|
Economie
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!