Wat is MMA?

28/11/2022
|
267
mma elst

“MMA” je hebt er waarschijnlijk wel een keer van gehoord. MMA wordt vaak beschreven als een vechtsport. Alhoewel het dat ook is, is MMA geen aparte vechtsport maar een mix van verschillende vechtsporten. In deze blog wordt er omschreven uit welke vechtsporten MMA bestaat en hoe MMA werkt.

MMA spelregels

MMA of “mixed martial arts”, wat letterlijk vertaald naar: gemixte vechtsporten, is zoals de naam al verklapt een combinatie van verschillende vechtsporten zoals jiujitsu, (kick)boksen, kungfu, thaiboksen, worsten en karate.

Een wedstrijd bestaat uit 3 ronden (kampioenswedstrijden 5 rondes) die elk 5 minuten lang duren. Tijdens deze wedstijd wordt er gevochten tussen 2 personen. Een wedstrijd kan eindigen in een overwinning doormiddel van een KO, een TKO, een submissie of door het besluit van de jury. Bij de beslissing van de jury kan het gevecht ook eindigen in een gelijkspel.

De gevechten worden gehouden in een zogenaamde “octagon”. De achthoekige ring bestaat uit een canvas met een diameter van 9,1 meter die omringt wordt door een gewoven hekwerk van 1.8 meter hoog. MMA is een snelgroeiende sport die momenteel op veel plekken wordt gegeven zoals bij Energia mma Elst. Bij Energia mma Elst wordt er nadrukkelijk geleerd om met respect voor je tegenstander te vechten, zoals het hoort!

Gerelateerd nieuws  Manieren om je lichaam te ontspannen

Zo kun je winnen

De welbefaamde KO wil zeggen dat een vechter zijn bewustzijn verliest door een trap of stoot. Bij MMA wordt de partij meteen geëindigd wanneer een vechter als een blok neervalt op het canvas. Naast een KO bestaat er ook een TKO. Een TKO wil zeggen dat een vechter zichzelf niet meer intelligent kan verdedigen omdat hij te moe is of te veel schade heeft opgelopen tijdens het gevecht. Hierbij beslist de scheidsrechter of ringdokter dat een van de deelnemers niet meer in staat is om te vechten.

Een andere veelvoorkomende overwinning bij MMA is een overwinning door submissie. Het woord submissie betekent dan ook “overgeven” waarbij de tegenstander het opgeeft door met zijn hand op het canvas of op de tegenstander te tikken. Er wordt vaak gewonnen doormiddel van een houdgreep of wurging met een submissie als gevolg.

Tot slot kun je een MMA gevecht winnen door het besluit van de jury. Het systeem is geadopteerd uit de bokswereld waarbij er gebruik wordt gemaakt van een 10-puntensysteem. Bij dit puntsysteem krijgt de een 10 punten, en de ander 9 of minder punten afhankelijk van zijn of haar prestaties.

Lees ook Voedingstips voor sporters

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

|
Lifestyle

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

|
Lifestyle

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!