Wat gebeurt er wanneer jij je online marketing uitbesteedt?

07/10/2022
|
57
online marketing

Wanneer je wilt werken aan je online vindbaarheid kom je al snel in een ware Rabbit Hole terecht. Met een toppositie in Google is snel geld te verdienen er daarom hebben veel mensen zich er ook op toegelegd. Als beginner is het daarom ook bijna niet te doen om je te mengen tussen de concurrenten. Veel bedrijven laten dit dan ook aan zich voorbij gaan en besteden dit werk uit aan een online marketing bureau. Deze bedrijven kunnen er vaak voor zorgen dat jouw marketingbudget een stuk efficiënter wordt besteed. In deze blog geven we je een kijkje achter de schermen.

Manieren om verkeer te verkrijgen

Wanneer je aan online marketing wil gaan doen, heb je waarschijnlijk al een website. Deze fungeert bij veel bedrijven als de laatste stap in de salesfunnel. Hier moet het geld verdiend worden. Het is dus zaak om veel verkeer naar jouw site te krijgen. Er zijn verschillende manieren waarop een marketingbedrijf kan zorgen voor meer verkeer op jouw website. In principe zijn hier drie manieren voor te onderscheiden. Namelijk social media advertenties, zoekmachine advertenties en zoekmachine optimalisatie. Hierbij zijn er dus twee betaalde manieren en is er eentje ‘gratis’. 

Betaald scoren met je website

Wanneer je bezoekers op je site wilt is het niet heel moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Je moet alleen wel de juiste prijs betalen. Dit gebeurt via social media advertenties en via Google Ads. Deze platforms bieden jouw bedrijf advertentieruimte om kliks te genereren. Soms betaal je per weergave en soms betaal je per klik. Het is in ieder geval belangrijk dat je inzet op de juiste zoekwoorden of profielen. Hierbij geldt: hoe generieker, hoe duurder. Een Google Ads specialist zal daarom eerst onderzoek doen naar de hoeveelheid verkeer die adverteren op een bepaald zoekwoord op kan leveren. Vervolgens worden verschillende strategieën naast elkaar gelegd. Op basis hiervan wordt de beste optie gekozen en uitgerold. 

Gerelateerd nieuws  Hoe financieel gezond is jouw bedrijf

‘Gratis’ bezoekers binnenhalen

Een andere manier om traffic naar jouw site te verhogen is via zoekmachine optimalisatie of SEO. Hierbij zorg je dat jouw site en de content die erop staat geoptimaliseerd is voor een hoge ranking in Google. Wanneer je hoog in Google komt zonder te adverteren noemen we dit ook wel ‘organisch verkeer’. Dit houdt in dat je niet hoeft te betalen om bezoekers te trekken, hierdoor is dit een duurzamere oplossing. Bij een online marketing bureau zitten specialisten die goed weten hoe content moet worden geoptimaliseerd en welke links er naar jouw site toe geplaatst moeten worden om een hoge positie in Google te verkrijgen. Hiermee weet je zeker dat je lange tijd plezier gaat hebben van je investering.

Online marketing uitbesteden

Het internet is groot en er valt veel geld te verdienen. Daarom hebben veel mensen zich gespecialiseerd in Adverteren en Optimaliseren voor websites. Dit komt omdat er een hoge Return On Investment gehaald kan worden. Wanneer je als ondernemer weinig tijd over hebt, is het daarom vaak een goed idee om je online marketing uit te besteden. Deze specialisten weten goed waar ze mee bezig zijn en kunnen dankzij hun voorkennis snel een werkende strategie opstellen en uitvoeren. Zoek daarom eens een betrouwbaar online marketing bureau bij jou in de buurt en informeer naar de mogelijkheden.

Vond je dit interessant? Lees dan ook hoe je storytelling kunt toepassen in reclame en interieur met enkele tips.

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Storytelling in reclame en interieur: tips

|
Algemeen

AI in Marketing

|
Algemeen

Documentatie beheer voor bedrijven in asbest

|
Algemeen

5 Tips voor SEA optimalisaties

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!