Wonen in Portugal: de voordelen van een zonnig en betaalbaar leven

18/04/2023
|
65
Permanent wonen Portugal

Als je op zoek bent naar een zonnig en betaalbaar leven, is Portugal misschien wel de perfecte plek voor jou. Met zijn zachte klimaat, prachtige stranden en pittoreske steden, is Portugal een ideale bestemming om te wonen. In deze blog bespreken we de voordelen van wonen in Portugal en waarom het land steeds populairder wordt bij buitenlandse expats.

Het voelt altijd als zomer

Portugal heeft een van de beste klimaten in de wereld. Portugal heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. De zon schijnt het grootste deel van het jaar, wat zorgt voor een aangename levensstijl. De temperaturen variëren tussen de 15°C en 25°C in de winter en tussen de 25°C en 40°C in de zomer. Dit klimaat biedt een uitstekende levensstijl en de mogelijkheid om te genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen en watersporten. Portugal heeft ook de meeste zonuren van heel Europa. Er zijn plekken waar de zon soms 3000 uur per jaar schijnt!

Betaalbare kosten

Een van de grootste voordelen is de betaalbaarheid. Huizen zijn een stuk goedkoper en de kosten voor levensonderhoud zijn een stuk lager dan in Nederland. Vooral buiten de grote steden is dit contrast erg hoog vergeleken met Europa. Als je in de grote steden wilt wonen dan is dit verschil een stuk kleiner. Houdt er wel rekening mee dat de lonen in Portugal ongeveer voor de helft lager zijn. Dus als je naar Portugal toe gaat om te werken, dan zul je niet veel voordeliger uitkomen.

Gerelateerd nieuws  Kosten besparen tijdens de pandemie

Wil jij weten hoe je zo goedkoop mogelijk op vakantie kan? Lees dan nu onze blog hierover!

Het mooie land

Portugal staat bekend om haar mooie stranden, prachtige oude steden en een mooie cultuur. Als je eenmaal verhuist bent naar Portugal dan is het heel makkelijk om snel een roadtrip of stedentrip te maken. Je kunt mooie steden zoals Porto of Lissabon gaan bezoeken of een dagje heerlijk aan het strand gaan liggen.

Conclusie

Wonen in Portugal biedt tal van voordelen, waaronder betaalbaarheid, een goed klimaat, prachtige stranden en een hoge levenskwaliteit. Het land is de perfecte plek voor diegenen die willen genieten van een ontspannen en zonnig leven. Of je nu met pensioen gaat, een bedrijf wilt starten of gewoon wilt genieten van een nieuwe levensstijl, Portugal biedt alles wat je nodig hebt.

Wil jij permanent gaan wonen in Portugal? Klik dan op de link voor meer informatie hierover!

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Storytelling in reclame en interieur: tips

|
Algemeen

AI in Marketing

|
Algemeen

Documentatie beheer voor bedrijven in asbest

|
Algemeen

5 Tips voor SEA optimalisaties

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!