De voordelen van een wellness tuin

04/12/2023
|
96
De voordelen van een wellness tuin

Een wellness tuin is een tuin die is ontworpen en ingericht met het oog op ontspanning, welzijn en gezondheid. Het is een ruimte die specifiek is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en een gevoel van rust en sereniteit te bevorderen. Wat zijn nu echter precies de voordelen van een wellness tuin? Deze blog zal het je leren.

Voordelen van een hottub in je wellness tuin

Het hebben van een hottub in een wellness tuin biedt verschillende voordelen voor ontspanning, gezondheid en algeheel welzijn. Niet alleen heb je altijd een plek om lekker te ontspannen, maar ook zijn er meerdere vormen en maten van hottubs beschikbaar waardoor er altijd wel ene je tuin past.

Verlaagt je stresslevel

Genieten van warmte is niet alleen een luxe, maar ook een noodzaak voor ons welzijn, zowel fysiek als mentaal. In een hottub komt warmte samen met de helende kracht van masserende waterstralen. Het biedt niet alleen een gevoel van gewichtloosheid, maar kan ook buitengewoon rustgevend en kalmerend zijn. Het effect op stress is merkbaar, zodra je plaatsneemt in je eigen hottub in de tuin. Maar de voordelen stoppen daar niet. De kalmerende klanken van het stromende water hebben een bewezen ontspannend effect op de geest. Bovendien transformeert de hottub je buitenruimte tot een uitnodigende oase waar je samen met vrienden kunt genieten van een drankje en hapje. Kortom, investeren in een hottub is investeren in je welzijn en sociale leven.

voordelen van een wellness tuin

Verlaagt bloeddruk

Door de warme temperaturen van het water moet je hart meer prestatie leveren om de hitte te verwerken. Je lichaam zal hierop reageren door de bloedstroom te versnellen om meer zuurstof te creëren. Het lichaam krijgt hierdoor een boost en de cellen zetten zich uiteen. Hierdoor zakt uiteindelijk de bloeddruk.

Minder last van je spieren

Bij gewrichtsklachten, spierpijn of chronische klachten in spieren en gewrichten kan warm water ook een heilzaam effect hebben. Hydrotherapie is een vorm van therapie die gebruikmaakt van water om verschillende gezondheidsklachten te behandelen en het algemene welzijn te bevorderen. Het maakt gebruik van de fysieke eigenschappen van water, zoals temperatuur en druk, om heilzame effecten te creëren.

Gerelateerd nieuws  Hoe ga je inbrekers tegen?

Positieve effecten op de huid

Een hottub kan wonderen verrichten voor je huidgezondheid. De combinatie van warm water en de massage van waterstralen stimuleert de bloedsomloop, wat op zijn beurt de zuurstof- en voedingsstofvoorziening naar de huid verbetert. Dit resulteert in een gezondere teint en een stralende gloed. Het warme water opent ook de poriën, waardoor onzuiverheden gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Het zweet dat tijdens het hottubs wordt afgescheiden, werkt als een natuurlijke reiniger, waardoor toxines het lichaam verlaten en de huid wordt ontdaan van opgehoopte onzuiverheden.

Geen kosten voor spabezoeken

Waarom nog de deur uitgaan naar de spa als je een eigen oase van rust kunt creëren in je eigen achtertuin? Met een hottub geniet je het hele jaar door van pure ontspanning. Zelfs in de winter biedt de warme temperatuur van de hottub een heerlijk toevluchtsoord voor welverdiende wellness-momenten. Bovendien waarborgt de hottub in jouw tuin maximale privacy, iets wat je niet altijd ervaart in een openbare spa. Een romantische avond neemt een geheel nieuwe dimensie aan wanneer je deze doorbrengt in de luxe van je eigen hottub.

Voordelen van sauna in je tuin

Ook een sauna in je wellness tuin plaatsen heeft zo zijn voordelen. Lees hier meer over sauna’s opnemen in je tuininrichting. Een sauna helpt je lichaam om te ontgiften. Door de hoge temperaturen ga je zweten en worden gifstoffen afgevoerd via je huid. Ook helpt een sauna met de verbetering van de verwijding van bloedvaten. Dit verbetert de bloedcirculatie en hartfunctie. Net als bij hottubs helpt een sauna ook bij stressvermindering en het bevorderen van ontspanning. Als laatste zorgt de warmte van een sauna voor de ontspanning van de spieren.

Wil je meer blogs lezen over tuinen. Lees dan ook eens dit artikel over hoe je je tuin moet opknappen. Of lees deze blog over de voor- en nadelen van een zwembad in je tuin.

Recent

Zo geef je een geweldig verjaardagsfeest

17/06/2024

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat doet een marketingbureau?

22/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor nieuwe huiseigenaren

|
Wonen

Het kiezen van de perfecte buurt om in te wonen

|
Wonen

Waarom je een elektricien moet inschakelen

|
Wonen

Is een karpet of tapijt nog wel van deze tijd?

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!