Hoe houd je fitness leuk

13/09/2021
|
56
traningsschema spieropbouw

Soms is het lastig je motivatie te kunnen behouden om naar de sportschool te gaan of thuis te sporten. Maar er zijn wel genoeg manieren hoe je het sporten leuk te houden.

Zo kun je beginnen met het bijhouden van je resultaten. Dit kan heel motiverend aangezien je ziet wat er is veranderd sinds je bent begonnen. En zo zie je dat je oefeningen ook echt wat doen.

Als alleen sporten niet iets voor je is, probeer dan iemand te vinden die met je mee wilt gaan. je kunt met deze persoon ook bijvoorbeeld nieuwe groepslessen proberen dit maakt het sporten vaak leuker.

Wissel je trainingen vaak af. Als je alleen de dezelfde oefeningen doet of de dezelfde manieren gebruikt wordt dat saai. Zorg er daarom voor dat je afwisseling hebt en probeer nieuwe oefeningen uit.

Maak een trainingsschema voor je verschillende doelen. Maar bijvoorbeeld een trainingsschema spieropbouw of voor af te vallen. Met een trainingsschema kun je heel doel gericht werken.

 

Hoe maak je je eigen trainingsschema

Een eigen trainingsschema maken is best een dingetje. Is je doel bijvoorbeeld spieren op te bouwen. Dan creëer je een trainingsschema spieropbouw. Het is belangrijk dat je doel duidelijk is anders kan je namelijk geen trainingsschema opbouwen.  

Gerelateerd nieuws  Hoe kan je geld besparen tijdens inflatie?

Afhankelijk van je doel moet je ook kijken hoe vaak je wilt trainen en hoelang. Maar dit ligt allemaal aan wat je doel is en wat je verder sporten zijn. Als je een trainingsschema spieropbouw wilt maken dan wordt aangeraden 2 of 3 keer te sporten. En voor kracht op te bouwen moet je langere pauzes nemen.

En houd rekening met het doen van een warming-up en een cooling-down. En als je zelf een trainingsschema maken een dingetje vind kan je altijd een professional op hulp vragen.

 

De juiste voeding

Als je sport is het belangrijk dat je daarnaast ook op je voeding let. Je hoeft natuurlijk niet perse een streng dieet te volgen. Een beetje op je eten letten is al genoeg. Kijk naar je doelen en dan kun je een goed eet patroon volgen. Het is belangrijk dat je dit goed volhoud maak daarom realistische doelen.

Het is dus belangrijk dat je je voeding aanpast aan je doel. Wil je bijvoorbeeld meer spieren opbouwen zorg voor meer eiwitten in eten. Als je wilt afvallen is het belangrijk dat je suiker, vetten en koolhydraten vermindert.   

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

|
Algemeen

7 Effectieve tips om te groeien als organisator van evenementen

|
Algemeen

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!