Van data naar kennis

15/09/2021
|
34
bi consultant

Als je je bedrijf verder wilt ontwikkelen, is het belangrijk om beargumenteerde beslissingen te maken. Keuzes die gebaseerd zijn op feiten en data. Het leggen van verbindingen tussen gegevens en inzichten opdoen is hierbij enorm belangrijk. Business Intelligence is het proces waarbij data wordt omgezet naar informatie, en informatie vervolgens weer wordt omgezet naar kennis. Met het verzamelen van gegevens alleen ben je er dus nog niet.

Wat is data?


Data zijn ruwe gegevens over bijvoorbeeld bedrijfsprocessen, producten en klanten. Doordat er veel meer digitaal wordt gedaan, zoals communicatie, online shoppen en social media, wordt er ook steeds meer data verzameld. Niet altijd is deze data gestructureerd en geordend. Zonder structuur en context, kan je uit deze data nog geen informatie halen en hebben ze geen betekenis. Wil je iets met deze gegevens, dan zal je er dus eerst informatie uit moeten halen.

Informatie halen uit data


Data analytics is het ordenen van deze ongestructureerde data. Het analyseren van, verbanden leggen tussen en betekenis geven aan ruwe data zorgt ervoor dat je er informatie uit kan halen. Wanneer ze in een context geplaatst worden, is het makkelijker om conclusies te trekken uit ruwe gegevens. Deze informatie vormt de basis voor de strategische beslissingen die je voor je bedrijf gaat nemen.

Gerelateerd nieuws  Houd je hoofd koel tijdens warme dagen

Informatie gebruiken voor kennis

De uit de ruwe data behaalde informatie leidt tot inzichten en kennis, waardoor bedrijfsprocessen verbeterd kunnen worden en doelen behaald. Door middel van verbanden leggen worden nieuwe inzichten opgedaan, die kunnen leiden tot het inslaan van nieuwe wegen. Heb je moeite met het analyseren van data of hier simpelweg geen tijd voor? Dan kan het in de arm nemen van een BI consultant een goede stap zijn. Een BI consultant kan helpen met het ordenen van data en informatie inzichtelijk te krijgen, waardoor je de juiste beslissingen kunt nemen om je bedrijf te ontwikkelen, gebaseerd op feiten en data.

bi consultant


Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

|
Algemeen

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

|
Algemeen

Ontdek wat de beste studie is voor jou

|
Algemeen

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!