Van data naar kennis

15/09/2021
|
34
bi consultant

Als je je bedrijf verder wilt ontwikkelen, is het belangrijk om beargumenteerde beslissingen te maken. Keuzes die gebaseerd zijn op feiten en data. Het leggen van verbindingen tussen gegevens en inzichten opdoen is hierbij enorm belangrijk. Business Intelligence is het proces waarbij data wordt omgezet naar informatie, en informatie vervolgens weer wordt omgezet naar kennis. Met het verzamelen van gegevens alleen ben je er dus nog niet.

Wat is data?


Data zijn ruwe gegevens over bijvoorbeeld bedrijfsprocessen, producten en klanten. Doordat er veel meer digitaal wordt gedaan, zoals communicatie, online shoppen en social media, wordt er ook steeds meer data verzameld. Niet altijd is deze data gestructureerd en geordend. Zonder structuur en context, kan je uit deze data nog geen informatie halen en hebben ze geen betekenis. Wil je iets met deze gegevens, dan zal je er dus eerst informatie uit moeten halen.

Informatie halen uit data


Data analytics is het ordenen van deze ongestructureerde data. Het analyseren van, verbanden leggen tussen en betekenis geven aan ruwe data zorgt ervoor dat je er informatie uit kan halen. Wanneer ze in een context geplaatst worden, is het makkelijker om conclusies te trekken uit ruwe gegevens. Deze informatie vormt de basis voor de strategische beslissingen die je voor je bedrijf gaat nemen.

Gerelateerd nieuws  Autorijden over 20 jaar, hoe ziet dat er uit?

Informatie gebruiken voor kennis

De uit de ruwe data behaalde informatie leidt tot inzichten en kennis, waardoor bedrijfsprocessen verbeterd kunnen worden en doelen behaald. Door middel van verbanden leggen worden nieuwe inzichten opgedaan, die kunnen leiden tot het inslaan van nieuwe wegen. Heb je moeite met het analyseren van data of hier simpelweg geen tijd voor? Dan kan het in de arm nemen van een BI consultant een goede stap zijn. Een BI consultant kan helpen met het ordenen van data en informatie inzichtelijk te krijgen, waardoor je de juiste beslissingen kunt nemen om je bedrijf te ontwikkelen, gebaseerd op feiten en data.

bi consultant


Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Storytelling in reclame en interieur: tips

|
Algemeen

AI in Marketing

|
Algemeen

Documentatie beheer voor bedrijven in asbest

|
Algemeen

5 Tips voor SEA optimalisaties

|
Algemeen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!