De opkomst van online marktplaatsen

18/07/2023
|
133
online marktplaatsen

Sinds Amazon Nederland er is, denken veel winkeliers en merken na over het verkopen op online marktplaatsen. Ze moeten beslissen of ze zich willen richten op hun eigen website en die beschermen, beginnen met verkopen op bestaande marktplaatsen, of zelf een marketplace willen opzetten.

Wat is een online marketplace?

Een online marktplaats is een website of app waar je online kunt winkelen bij verschillende bronnen. Niet alleen groothandels, maar ook e-retailers en merken zijn te vinden op deze virtuele marktplaatsen. De beheerder van de marktplaats heeft zelf geen voorraad, maar faciliteert alleen de transactie tussen de verkoper en de koper. Op online marktplaatsen kun je eigenlijk alles aan iedereen verkopen: van leuke gadgets tot alledaagse benodigdheden. Het gemak dat marktplaatsen biedt aan consumenten is een groot succes gebleken. In de afgelopen jaren is het aantal online marktplaatsen enorm toegenomen. Omdat gebruikers het assortiment van verschillende aanbieders online kunnen bekijken, zonder dat de marktplaats zelf de producten bezit, kunnen ze producten van verschillende verkopers kopen. Wil je je ook bezighouden met marktplaatsen? Check dan marketplace specialist Tien van Strien.

De impact van online marktplaatsen

Online marktplaatsen worden steeds belangrijker in Nederland. Steeds meer mensen gebruiken ze om producten te zoeken en te kopen. Veel mensen beginnen hun zoektocht op een marketplace en doen daar ook hun aankoop. Grote bedrijven zoals Google en chatplatformen merken dit op. Ze beginnen zelf met het testen van marktplaatsen. Bijvoorbeeld, Google heeft een online marketplace genaamd 'Shopping Actions', waardoor je direct producten bij Google kunt kopen via een winkelmandje dat overal werkt. Tiesvanstrien.nl specialiseert zich in online marktplaatsen. Je kunt dan ook advies inwinnen bij een specialist om jouw eigen bedrijf vooruit te helpen.

Gerelateerd nieuws  Het ontstaan van bubbeltjesplastic

B2B

Hoewel we vaak zeggen dat er een groot verschil is tussen B2B (Business to Business) en B2C (Business to Community) kopen, is dat niet altijd zo als we kijken naar de ervaring van het kopen. Hoewel de processen anders kunnen zijn, hebben kopers steeds hogere verwachtingen. Dit zorgt voor kansen voor marktplaatsen! Amazon Business is bijvoorbeeld al sinds 2015 bezig om van een simpel platform uit te groeien tot een echte marktplaats voor zakelijke klanten. B2B marktplaatsen zijn interessant omdat ze niet alleen tijd en geld kunnen besparen bij zakelijke aankopen, maar ook omdat ze nieuwe klanten kunnen bereiken. Volgens deskundigen zal de B2B-markt dit jaar een waarde bereiken van 6.700 miljard dollar!

Recent

De voordelen van laserprinters voor kleine bedrijven

04/10/2023

Gezondheidsaspecten van zacht water: voordelen en overwegingen

04/10/2023

Hoe behaal je het meeste rendement op je zonnepanelen

03/10/2023

Tips voor het beginnen van een eigen nagelstudio

22/09/2023

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

22/09/2023

Meer in deze categorie

De verborgen schatten van SEO: ontdek de diverse specialisaties

|
Webshop

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

|
Webshop

Wanneer ontwikkel je een propositie?

|
Webshop

Ik wil brievenbusdozen laten bedrukken, maar hoe werkt dat eigenlijk?

|
Webshop
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!