Meer dan tegels in je tuin

31/01/2022
|
40
houten tuinmeubelen

Er komt een moment dat je simpelweg meer wilt met je huis of tuin. In het geval van je tuin kan dit te maken hebben met je eigen wensen, of omdat je hebt gehoord dat het beter is voor dieren en milieu. Door je tuin niet helemaal te betegelen is er een betere doorstroom van regen mogelijk, en dit is veel beter voor de grond en de omgeving. Het grootste probleem dat mensen hiermee hebben is dat tegels voor hun gelijk staat aan een “onderhoudsvrije” tuin, oftewel de tuin blijft er grotendeels hetzelfde uitzien ongeacht hoeveel moeite je erin steekt. Ook voor deze mensen hoeft er niet heel veel te veranderen om je tuin iets vriendelijker te maken en er meer mee te kunnen.

Gaten

Zo kunnen er in plaats van bloempotten ook enkele tegels uit worden gehaald om hier een soort plantenbakken van te maken. Aan de ene kant zorgt dit voor een betere doorstroming, aan de andere kant kun je met meer planten en kleine boompjes gebruik maken van de grond. Een win-win situatie dus.

houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen

Een perfecte combinatie om met wat voor tuin dan ook te doen zijn houten tuinmeubelen. Geïmpregneerde houten meubelen kunnen zowel prima op gras als op tegels staan en zijn een aanwinst voor elke tuin. Andere aanwinsten voor in de tuin met zowel tegels als gras zijn bijvoorbeeld een hangmat, een zwembadje, of een ligstoel.

Gerelateerd nieuws  Alles wat een slotenmaker wilt dat je weet

Helemaal omgooien

De andere (beste) kant zou echter zijn om je tuin helemaal om te gooien. Weg met al het beton en het grijs! Lang leve het groen en de kleuren! Een tuin kan best wel wat onderhoud kosten, maar het is vaak de moeite meer dan waard. Niet alleen is in de tuin werken goed voor je geluk hormonen, ook is het een ideaal stukje aan je huis om rustig te kunnen zitten en te ontspannen. Daarnaast kun je als je een goed plan maakt nog steeds en groene tuin verzinnen die relatief weinig onderhoud vereist. Dit is het makkelijkste als je juist weinig tegels hebt, want zo hoef je de tegels ook minder te onderhouden. Combineer dan bijvoorbeeld wat tegels als voetpad met afgebakende plantenbakken voor je ergens gras gaat strooien.

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor nieuwe huiseigenaren

|
Wonen

Het kiezen van de perfecte buurt om in te wonen

|
Wonen

Waarom je een elektricien moet inschakelen

|
Wonen

Is een karpet of tapijt nog wel van deze tijd?

|
Wonen
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!