Kosten van een auto

Distributieriem

Aanschafprijs

Iedere auto heeft een aanschafprijs, de hoogte hiervan ligt aan het merk, model en uitvoering van de auto. Er zijn merken die stukken goedkoper zijn dan andere, kijk bijvoorbeeld naar Mitsubishi in vergelijking tot Mercedes. De aanschafprijs van een Mitsubishi is stukken goedkoper dan van een Mercedes, dit betekent overigens niet meteen dat het een betere auto is. De verschillende modellen spelen een rol, kleinere auto’s zijn vaak stukken goedkoper dan grote. Heb je de auto gevonden die bij je past dan is er nog een ding waar gekeken naar moet worden, de uitvoering. Neem een Mercedes als voorbeeld; wil je een C-klasse? Dan heb je de keuze tussen een C180, C200, C220 enzovoorts. Hoe chiquer de uitvoering, hoe duurder de aanschafprijs.

Onderhoud

De onderhoudskosten van een auto verschillen per automerk. Ze gebruiken namelijk niet allemaal dezelfde onderdelen en sommige zijn gemakkelijker te verkrijgen dan andere. Per garage kan er ook verschil zitten in de kosten die zij rekenen om je auto te onderhouden. Iedereen hoopt natuurlijk dat niets kapot gaan aan zijn auto, dus daar gaan we ook niet vanuit. Er zijn vastgestelde onderhoudsbeurten voor auto’s om ervoor te zorgen dat er ingegrepen kan worden als iets niet goed is.

Zo is er een APK keuring om te kijken of de auto nog voldoet aan de wettelijk vastgestelde eisen, jaarlijkse inspectie en tijd of kilometer gebonden vervanging. Dat laatste klinkt misschien gek maar er zijn onderdelen van een auto, zoals de distributieriem, die na een bepaald aantal kilometers vervangen moet worden. Dit is een belangrijk onderdeel van een auto en als deze niet op tijd is vervangen kan deze kapot gaan. Als het kapot gaat lopen de kosten voor het vervangen nog hoger op, dus wees op tijd!

Gerelateerd nieuws  Driewieler voor volwassenen: Dit moet je weten

Verzekering

Een auto moet verzekerd zijn, anders mag deze niet de weg op. De prijs van een verzekering ligt aan verschillende factoren; de leeftijd van de bestuurder, gewicht van de auto, woonplaats, gekozen dekking en het aantal schadevrije jaren. Een autoverzekering is iets wat verplicht is om te hebben, daar komen we helaas niet onderuit. In het begin iets duurder dan dat we hopen, maar door de jaren heen gaat deze beetje bij beetje omlaag.

Benzine

Een auto rijdt natuurlijk niet zonder brandstof. Kleinere auto’s hebben vaker een lager brandstof verbruik dan grote, mede door het gewicht van de auto. Oudere auto’s zullen vaker ook minder zuinig zijn dan nieuwe. De uitvoering van een auto heeft ook invloed op het verbruik, neem je een sportuitvoering? Dan zal het verbruik van je auto een stukje hoger liggen dan een andere uitvoering. Met de als maar stijgende brandstofprijzen moet je je dus afvragen; is het wel zo verstandig om een sportuitvoering te nemen?

Recent

Wat te doen als je betrokken raakt bij een rechtszaak

23/05/2024

Wat te kopen voordat je gaat bevallen

21/05/2024

Zo verbeter je de werkplekcultuur

17/05/2024

Maak je bedrijf duurzaam: 6 tips

16/05/2024

De logistieke uitdagingen van e-commerce

15/05/2024

Meer in deze categorie

Alleen autorijden: zo houd je het leuk

|
Algemeen, Vervoer en Transport

De voordelen van elektrische voertuigen

|
Algemeen, Vervoer en Transport

Tips voor veilig reizen met de motor

|
Algemeen, Lifestyle

Driewieler voor volwassenen: Dit moet je weten

|
Vervoer en Transport
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!