Koffieweetjes

01/09/2022
|
55
Tijd voor koffie

Veel mensen drinken het, het bruine goud. Maar wat weten we er nou écht van koffie? Buiten dat de meeste koffie nodig hebben om te functioneren natuurlijk. Er smaakt natuurlijk niets beter dan die allereerste slok in de vroege ochtend.

Koffiebonen

Iedereen weet dat koffie gemaakt wordt van koffiebonen, toch? Fout! Koffiebonen blijken helemaal geen bonen te zijn. Het zijn pitten uit de koffiebes, weer wat geleerd.

Kleur

Koffiebonen zijn lichtrood van kleur als ze klaar zijn om gebrand te worden, maar wist je dat ze verkleuren naarmate ze rijper worden? In het begin zijn de koffiebonen groen van kleur, daarna worden ze geel en uiteindelijk gaan ze naar rood.

Espresso

Het welbekende drankje espresso, sommige houden ervan en anderen vinden het te sterk. Espresso is een van de eerste soorten koffie die ooit gedronken werd en is ontstaan uit het Latijnse woord voor ‘uitpersen’.

Verbeter de smaak

Is het ooit opgevallen dat op sommige plaatsen een glaasje water bij de koffie geserveerd wordt? Dit is voor een reden, het water dient gedronken te worden voor de koffie zodat je smaakpupillen gereinigd worden. Zo proef je de aroma’s van de koffie beter.

Geschikte koffie

Er bestaan heel veel soorten koffiebonen maar er zijn maar twee soorten die voornamelijk geconsumeerd  worden, namelijk de bonen Arabica en Robusta. Daarbij wist je dat koffie meer aroma’s bevat dan wijn? Ik weet in ieder geval wat ik liever heb.

Gerelateerd nieuws  Het spierherstel versnellen met een massage gun

Het effect van koffie

Kijkende naar het effect van koffie, duurt het ongeveer 3 uur voordat deze is uitgewerkt. Is het alweer 3 uur geleden sinds je laatste bakkie? Tijd voor koffie!

Brandstof

Koffie is niet alleen brandstof voor ons lichaam, het kan ook nog gebruik worden als autobrandstof. Op het moment is deze techniek nog niet heel erg uitgewerkt maar het is mogelijk. Als de benzine prijzen blijven stijgen, weten wij waar we op terug kunnen vallen.

Hoeveel?!

Als we kijken naar het aantal koppen koffie dat per jaar gedronken wordt wereldwijd zullen we ongetwijfeld schrikken. Er worden namelijk ongeveer 400 miljard koppen koffie per jaar gedronken. Dat is toch absurd.

Een van de meest verhandelde grondstoffen

Naast dat koffie wereldwijd bekent is en in ieder land veel koffie gedronken wordt, is het logisch dat het vaak verhandeld wordt. Maar koffie is het op één na meest verhandelde grondstof ter wereld, alleen olie wordt meer verhandeld. Misschien wordt koffie ooit nummer 1 als het ook nog gebruikt kan worden als brandstof.

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid

5 Tips om mobiel te blijven

|
Gezondheid

Wat als je niet meer gelukkig bent in de relatie?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!