Kinderopvang of een oppas?

10/02/2021
|
27
oppas

Het hebben van kinderen kan natuurlijk hartstikke leuk zijn. Wel moet je ervoor zorgen dat je goed je zaakjes in orde hebt en ook tijd hebt voor kinderen. Het laatste wat je wilt is dat je kind je haast nooit ziet en daardoor het grootste gedeelte van de tijd doorbrengt bij een kinderopvang. Dit kost niet alleen bakken met geld, maar is ook nog eens heel slecht voor de ontwikkeling van je kind. Indien een kind het grootste gedeelte van de tijd doorbrengt bij een opvang kan dit zorgen voor een aantal vervelende situaties die je als ouder liever niet wilt mee maken.

Een kinderopvang

gebruik maken van een kinderopvang is niet goedkoop. Dat is onder andere in beeld gekomen door de recente toeslagenaffaire. Dit laat goed zien dat zelfs ouders met een gemiddeld inkomen, moeite hebben met het financieren van opvang voor kinderen. Buiten dat het duur is zal een kinderopvang nooit dezelfde situatie als thuis kunnen naboosten en kan het daardoor enigzins schadelijk voor het kind zijn. Bovendien kan het invloed hebben op de relatie van een kind en ouder en dit wil je liever voorkomen.

Gerelateerd nieuws  Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

Een oppas

Soms is een kinderopvang de enige optie. Een alternatief voor kinderopvang is het inhuren van een oppas. Kosten hiervan zullen al snel veel lager zijn dan bij een kinderopvang het geval is. Bovendien zijn er veel vrouwen van 15 jaar en ouder die graag willen oppassen op een kind. Misschien wil het buurmeisje hier wel mee helpen tegen een kleine vergoeding? Buiten dat dit beter is voor je portemonnee , is het voor je kind ook veel leuker. Je kind zal makkelijker een band met de oppas kunnen krijgen en het minder erg vinden om met haar alleen in huis te zijn. Oppassen in de buurt is daardoor een veel voorkomend iets. Binnen veel wijken wordt er gebruik gemaakt van buurtoppassen die zich aanbieden als oppas. Bij veel dorpen zal je daardoor genoeg kandidaten kunnen vinden die je hiermee willen helpen.

Recent

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

17/09/2023

Zo geniet je meer van de natuur

07/09/2023

Ontdek wat de beste studie is voor jou

29/08/2023

Tolken en vertalers, wat is het verschil?

22/08/2023

Duurzame marketing - Marketingwereld zet steeds meer in op duurzaamheid

11/08/2023

Meer in deze categorie

Eten voor een stralende gezondheid: laat voeding je medicijn zijn!"

|
Gezondheid, Sport

Huidtherapie geeft je een boost!

|
Gezondheid, Lifestyle

Gewichtsverlies

|
Gezondheid, Sport

Wat is MMA?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2023
hello world!