Kinderopvang of een oppas?

10/02/2021
|
27
oppas

Het hebben van kinderen kan natuurlijk hartstikke leuk zijn. Wel moet je ervoor zorgen dat je goed je zaakjes in orde hebt en ook tijd hebt voor kinderen. Het laatste wat je wilt is dat je kind je haast nooit ziet en daardoor het grootste gedeelte van de tijd doorbrengt bij een kinderopvang. Dit kost niet alleen bakken met geld, maar is ook nog eens heel slecht voor de ontwikkeling van je kind. Indien een kind het grootste gedeelte van de tijd doorbrengt bij een opvang kan dit zorgen voor een aantal vervelende situaties die je als ouder liever niet wilt mee maken.

Een kinderopvang

gebruik maken van een kinderopvang is niet goedkoop. Dat is onder andere in beeld gekomen door de recente toeslagenaffaire. Dit laat goed zien dat zelfs ouders met een gemiddeld inkomen, moeite hebben met het financieren van opvang voor kinderen. Buiten dat het duur is zal een kinderopvang nooit dezelfde situatie als thuis kunnen naboosten en kan het daardoor enigzins schadelijk voor het kind zijn. Bovendien kan het invloed hebben op de relatie van een kind en ouder en dit wil je liever voorkomen.

Gerelateerd nieuws  Meer mobiliteit met een scootmobiel

Een oppas

Soms is een kinderopvang de enige optie. Een alternatief voor kinderopvang is het inhuren van een oppas. Kosten hiervan zullen al snel veel lager zijn dan bij een kinderopvang het geval is. Bovendien zijn er veel vrouwen van 15 jaar en ouder die graag willen oppassen op een kind. Misschien wil het buurmeisje hier wel mee helpen tegen een kleine vergoeding? Buiten dat dit beter is voor je portemonnee , is het voor je kind ook veel leuker. Je kind zal makkelijker een band met de oppas kunnen krijgen en het minder erg vinden om met haar alleen in huis te zijn. Oppassen in de buurt is daardoor een veel voorkomend iets. Binnen veel wijken wordt er gebruik gemaakt van buurtoppassen die zich aanbieden als oppas. Bij veel dorpen zal je daardoor genoeg kandidaten kunnen vinden die je hiermee willen helpen.

Recent

De psychologie van een goede website

18/04/2024

De verschillende silhouetstijlen binnen bruidsmode

16/04/2024

Storytelling in reclame en interieur: tips

04/04/2024

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

27/03/2024

Hoe je reizen luxer voor jezelf kan maken

23/03/2024

Meer in deze categorie

Belang van een zorgverzekering voor jongvolwassenen

|
Gezondheid

Zijn veneers de oplossing voor een witte glimlach?

|
Gezondheid

5 Tips om mobiel te blijven

|
Gezondheid

Wat als je niet meer gelukkig bent in de relatie?

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Touch Stones Marketing 2024
hello world!